anteto7Το “Nick Galis Hall” αποδείχθηκε… μικρό την Κυριακή (22/5) για να χώρεσει το «Street Ball event» που διοργανώνουν τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο! Οι φίλοι του μπάσκετ κατέκλυσαν το γήπεδο για ν΄ απολαύσουν τα αδέρφια που διαπρέπουν στο ΝΒΑ, αλλά δεν ξεχνούν την χώρα όπου ανδρώθηκαν μπασκετικά κι έτσι πρόσφεραν μία λαμπρή μπασκετική γιορτή, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί παλαίμαχοι μπασκετομπολίστες, όπως οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Στο περιθώριο του event ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο προολυμπιακό, ενώ ο Θανάσης είπε ότι αρνήθηκε την πρόσκληση της Εθνικής Νιγηρίας καθώς αισθάνεται Έλληνας. “Είπα στη Νιγηρία ότι το όνειρο μου είναι να παίξω στην Ελλάδα, γιατί έχω μεγαλώσει εδώ κι αισθάνομαι Έλληνας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

anteto-mouseio7Μετά τον αγώνα επίδειξης του Γιάννη και του Θανάση, στον οποίο συμμετείχε και ο διεθνής φόργουορντ του ΑΡΗ, Βασίλης Χρηστίδης, ο σταρ των Milwaukee Bucks και ο άσος των Westchester Knicks επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπάσκετ του ΑΡΗ και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι. Στην παρέα τους προστέθηκαν οι Έφηβοι και οι Παίδες του ΑΡΗ. Τα δύο αδέρφια μίλησαν στην κάμερα του www.arisbc.gr και αναφέρθηκαν στην ανταπόκριση του κόσμου:
ΓΙΑΝΝΗΣ: «Ήταν κάτι καταπληκτικό, τρομερό. Γέμισε ένα γήπεδο με 6.000 κόσμο. Είμαστε ευλογημένοι που μπορέσαμε και το κάναμε αυτό σήμερα. Ήταν τρομερή εμπειρία, ελπίζω να πέρασε και ο κόσμος καταπληκτικά. Είναι η πρώτη φορά που έπαιξα σ’ αυτό το γήπεδο».anteto6
ΘΑΝΑΣΗΣ: «Εγώ ανατρίχιασα! Όταν βγήκαμε και έγινε η παρουσίαση είπα «είναι κάτι απίστευτο, δέος». Ήταν και για μένα η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο NickGalis Hall».
Για το Μουσείο Μπάσκετ του Άρη:
anteto11ΓΙΑΝΝΗΣ: «Εγώ δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτό το Μουσείο. Το ότι υπάρχουν οι μπάλες με τα αυτόγραφα (όσων πήραν τίτλο με τον Άρη) είναι καταπληκτικό. Έρχεται ένας παίκτης που έπαιξε πριν από 20 χρόνια στην ομάδα και βλέπει τη φανέλα του, το όνομά του. Αυτό σε κάνει να νιώθεις ότι ανήκεις σε μία οικογένεια, ότι ο ΑΡΗΣ δε σε ξεχνάει ποτέ».
ΘΑΝΑΣΗΣ: «Με κάλυψε ο Γιάννης. Έτσι δεν ξεχνιέσαι ποτέ, δεν πεθαίνεις ποτέ. Είσαι μια κληρονομιά».

anteto2Ο Θόδωρος Παπαλουκάς έδωσε το «παρών» στο event και αγωνίστηκε. Ο παλαίμαχος γκαρντ δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα πάλι στη Θεσσαλονίκη. Το Αλεξάνδρειο, τώραNick Galis Hall, ήταν πάντα ένα γήπεδο που αγκαλιάζει τους αγώνες μπάσκετ. Ήταν αναπάντεχο αυτό που ζήσαμε σήμερα. Μάθαμε ότι είχε κόσμο και απ’ έξω. Ο κόσμος αγκάλιασε το event. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία και απ’ ότι κατάλαβα και ο κόσμος πέρασε πάρα πολύ ωραία. Όταν έχεις σταματήσει το μπάσκετ εδώ και τρία χρόνια και ξαναζείς αυτό μετά από τόσο καιρό, νιώθεις πιο μικρός απ’ ότι είσαι πραγματικά.
anteto1Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και το Μουσείο του Άρη. Αν κάποιος θέλει να έχει πορεία στο μέλλον, πρέπει να κοιτάζει και πίσω, τα καλά και τα λάθη του και αν δεν τα αποτυπώνεις, μετά από λίγο καιρό θα τα ξεχάσεις. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που κάνει ο ΑΡΗΣ εδώ. Πρέπει όλοι οι άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ να περάσουν από εδώ, ανεξαιρέτως ομάδας και να το αγκαλιάσουν. Συγχαρητήρια».

Πηγή φωτό: arisbc