Μιλεντίγιεβιτς: “Υποχρέωση να επιστρέψει η εθνική στην Α΄ κατηγορία”

Η εθνική νέων ανδρών έχει μπροστά της μία πρόκληση. Να πετύχει την επιστροφή της στην Α΄ κατηγορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κι αυτό δεν μπορεί να έρθει δίχως να κοπιάσει. Κάτι για το οποίο δηλώνουν αποφασισμένοι οι Ελληνες διεθνείς, με τον Ιάκωβο Μιλεντίγιεβιτς να τονίζει πως η επιστροφή στην πιο μεγάλη κατηγορία αποτελεί πάνω απ΄ όλα “υποχρέωση όλων”.

iakovos milentigevits 3Ο νεαρός άσος που ήταν από τα σημαντικά γρανάζια της ελληνικής ομάδας στην επιτυχία της εθνικής εφήβων το περασμένο καλοκαίρι στο Βόλο, στέλνει το μήνυμά του για τις επικείμενες υποχρεώσεις. Τα πρώτα φιλικά τεστ με την Ουκρανία (23-25/6), πριν το τουρνουά στη Χαλκίδα και τελικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (15-24/7) κάθε άλλο παρά διάστημα… χαράς και διασκέδασης είναι.

-Β΄ Κατηγορία φέτος… Σημαίνει και λιγότερη δουλειά για εσάς, ή δουλεύετε με την ίδια ένταση;
«Καμία σχέση… Δουλεύουμε πάντα με την ίδια ένταση και ιδιαίτερα αυτή τη φορά νιώθουμε και την υποχρέωση μας να επιστρέψουμε στην Α΄ κατηγορία όπου και εκεί ανήκει το ελληνικό μπάσκετ».

-Πόσο σας… ιντριγκάρει το γεγονός ότι θα παίξετε δεύτερη συνεχόμενη φορά εντός συνόρων σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
«Είμαι σίγουρος ότι η αγάπη του Έλληνα για την Εθνική Ομάδα μπάσκετ θα είναι αυτή που θα γεμίσει και φέτος το γήπεδο και εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα παιχνίδια με στόχο την κορυφή».

“Μας ενθουσιάζει που παίζουμε και πάλι στην Ελλάδα”

-Πέρυσι καταφέρατε να έχετε γεμάτο το γήπεδο κάθε μέρα. Περιμένετε πως θα καταφέρετε το ίδιο και φέτος;
«Μας ενθουσιάζει πολύ το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ευρωπαικό πρωτάθλημα γίνεται στην Ελλάδα και νιώθουμε πολύ τυχεροί τόσο εμείς οι αθλητές, όσο και όλοι οι Έλληνες που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με αρκετά σημαντικά ονόματα, παρά το ότι είναι Β΄ Κατηγορίας».

-Αγωνιστικά τι να περιμένουμε να δούμε;
«Αγωνιστικά έχει ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει ευχάριστες εκπλήξεις».

-Ποιος σου είχε λείψει περισσότερο από τους συμπαίκτες σου; Σου είχε λείψει γενικότερα αυτή η… παρέα;
«Όλη η παρέα αυτή μου είχε λείψει! Πάντα θα μας συνδέει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέρυσι στο Βόλο, μια διοργάνωση γεμάτη αξέχαστες στιγμές!»