Μουντομπάσκετ U19: Δεν πειράζει… (+vd)

kottas

Αδοξο τέλος είχε η πορεία της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που διοργάνωσε το Ηράκλειο της Κρήτης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο (και πέρυσι ήταν 4η), καθώς εμφανίστηκε μακριά από τον καλό της εαυτό στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από την -καλύτερη σε όλο το ματς- Τουρκία με 80-71.

O Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν πάλι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 19 πόντους, ο Θωμάς Κώττας η αποκάλυψη (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) αλλά η απώλεια του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (έπαιξε μόνο 9 λεπτά αλλά αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τραυματισμένο του αστράγαλο και δεν ζήτησε να βγει από το γήπεδο) και η αδυναμία των διεθνών να “μπουν” στο korkmazπνεύμα του αγώνα δεν άφησαν την Ελλάδα να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Εντυπωσίασε ο Κορκμάζ

Η Τουρκία ήταν καλύτερη, ξεπέρασε το κακό ξεκίνημα και ξεδίπλωσε τις πλούσιες αρετές της πολύ ταλαντούχας γενιάς παικτών που έχει παρατάξει στο Ηράκλειο. Πρώτος και καλύτερος ήταν ο Φουρκάν Κορκμάζ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, έβαλε 28 πόντους με πολλές εντυπωσιακές ενέργειες και ήταν ο αδιαφιλονίκητος MVP της αναμέτρησης.

Οι Τούρκοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 36-31 και χωρίς να παίξουν καλό μπάσκετ. Κάτι που άλλαξε στο δεύτερο μισό του αγώνα. Η Τουρκία άρχισε να τρέχει, να σκοράρει εύκολα καλάθια και από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό στην επίθεση, τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα hel-turγια την ελληνική ομάδα, η οποία έμεινε πίσω στο σκορ με 34-49 στο 26′.

Τέταρτο μετάλλιο για τους Τούρκους 96άρηδες

Από εκεί και πέρα η Εθνική έδειξε το χαρακτήρα της, πίεσε, έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στο γήπεδο αλλά οι Τούρκοι δεν την άφησαν να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 9 πόντους, κατακτώντας έτσι άλλο ένα μετάλλιο με αυτές τις γενιές παικτών. Το τέταρτο με τους 96άρηδες, οι οποίοι έχουν πάρει το χρυσό μετάλλιο και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις που πήραν μέρος, μία φορά ως Παίδες (το 2012) και δύο ως Έφηβοι (το 2013 μαζί με τους 95άρηδες και το 2014).

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 71-80
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-16, 31-36, 44-56, 71-80
Διαιτητές: Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Λοκατέλι (Βραζιλία), Ροντρίγκες (Βενεζουέλα)
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 9 (3τρ.), Λούντζης 4, Κώττας 13 (8ρ.), Ντόρσεϊ 19 (1), Μήτογλουυ 10, Μουράτος 2, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής, Σταμάτης 8 (2), Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Ουγκουράτα): Μπαϊράμ 4, Ουγκουρλού 6, Οζντεμίρογλου, Αρσλάν 6, Γκετσίμ 5 (6ασ.), Μπαϊκάν, Κορκμάζ 28 (11/20σ., 8ρ., 5κλ.), Αράρ 7 (1τρ., 8ρ.), Ολμάζ 3, Ουλουμπάι 5, Αλεμντάρογλου, Γκιουβέν 16 (8ρ.).