Μπέλλας: «Παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας…»

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η σταθερή παρουσία της στα πρωταθλήματα. Ετσι και φέτος, η πορεία της Ενωσης Ιλίου δεν θα μπορούσε να διαφέρει καθώς οι εμφανίσεις της είναι αξιόλογες, σ΄ένα πρωτάθλημα που μόνο αμφίρροπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Μία τέτοια εμφάνιση ήταν και αυτή της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στον ΚΑΟΚ, ένα ματς το οποίο αναμενόταν ντέρμπι, μετατράπηκε παράσταση για έναν ρόλο. Η Ενωση είχε μία επιβλητική παρουσία απέναντι σ΄ένα δύσκολο και αξιόλογο αντίπαλο.

Το… λιθαράκι σ΄αυτό το αποτέλεσμα έβαλε ο Οδυσσέας Μπέλλας. Ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης αποτελεί μία από της σταθερές αξίες του συλλόγου, ενώ είναι από εκείνους που καλείται να δώσει λύσεις όταν η ομάδα τον χρειάζεται.

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στο infobasket.gr για το παιχνίδι με τους κορίνθιους, εστιάζει την προσοχή εν όψει Αρη, ενώ δήλωσε πως η χρονιά ούτως ή αλλιώς για εκείνους είναι επιτυχημένη.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά .Αλλά έβλεπα στους συμπαίκτες μου ότι θα νικάγαμε και αυτό μας βγήκε. Καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας κάναμε πολύ καλές προπονήσεις και σωστό  scouting. Υπήρχε πολύ πάθος και με την κατάλληλη συγκέντρωση βγάλαμε αυτό το αποτέλεσμα.

Η Κόρινθος είναι πολύ καλή ομάδα με αξιόλογους παίκτες και προπονητή. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς γιατί το ματς του πρώτου γύρου είναι ένας αγώνας  που θέλουμε να τον ξεχάσουμε όλοι… Το παιχνίδι της Κυριακής, ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ καθώς έγινε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Παίξαμε πολύ καλά, μας βγήκε το καλό κλίμα μέσα στο παρκέ και τώρα συνεχίζουμε».

Μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα του Ιλίου άλλαξε προπονητή με τα ηνία να τα αναλαμβάνει ο Γιάννης Κτιστάκτης. «Μας βοήθησε πολύ η έλευση του κόουτς. Μας άλλαξε λίγο τη  νοοτροπία και μας περνάει, σιγά σιγά, τη δική του φιλοσοφία», σχολιάζει αρχικά ο έμπειρος φόργουορντ και συνεχίζει αναφέροντας το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. « Είμαστε μία πολύ ωραία παρέα. Με πολύ καλή χημεία και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Προσπαθούμε να το διασκεδάσουμε σε κάθε παιχνίδι».

Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει θέλει την Ενωση να παλεύει με τον γειτονικό Αρη Πετρούπολης. Ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να έχει φαβορί, αλλά χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. «Το παιχνίδι με τον Άρη είναι πιο δύσκολο από ότι εκείνο με την Κόρινθο. Ο Άρης έχει κάνει πολύ καλές νίκες μέσα στην έδρα του και αυτό για μας πρέπει να μας προβληματίσει ώστε να μπούμε με την ίδια σοβαρότητα και συγκέντρωση όπως με την ΚΑΟΚ!».

Το πρόγραμμα που ακολουθεί θεωρητικά είναι βατό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προσοχή καθώς μπορεί να κρύβει παγίδες. «Μόνο εύκολο δεν είναι και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετές ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία. Είναι παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας! Όλα όμως εξαρτώνται από εμάς. Άρα αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να είμαστε σοβαροί και έτοιμοι για δύσκολα παιχνίδια».

Απομένουν λίγες αγωνιστικές και μαθηματικά ακόμα υπάρχουν ελπίδες για κάτι καλό. Τι είναι αυτό που κυνηγά το Ιλιον; «Αρχικά η ομάδα θέλει να ευχαριστιέται όλα τα παιχνίδια. Παίζουμε για να το διασκεδάζουμε. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας όπως κάναμε από την αρχή της χρονιάς με σοβαρότητα και πολύ σκληρή δουλειά. Σίγουρα στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αλλά η χρονιά είναι πετυχημένη όπως και να έχει γιατί είναι μία μεταβατική σεζόν μετά τον υποβιβασμό από τη Β΄εθνική».

Είναι γνωστό πως η Ενωση, εδώ και χρόνια έχει δώσει βαρύτητα στις ακαδημίες της. «Η ομάδα θέλει και εγώ ως αρχηγός να παίξουν και να βγαίνουν παιδιά μέσα από την σπλάχνα της ομάδας. Οπως ήμουν και εγώ κάποτε με τον Γιάννη Μπέλλα κ τον Σκαλωμένο..  Ταλέντα υπάρχουν, όπως οι αφοί Πανουσόπουλοι, ο Γεωργιάδης, ο Μαζιάνης, ο Τσουμπρής και άλλοι που έχουν μέλλον μπροστά τους».