Μπαξεβάνης «Δεν μας φοβίζουν οι προκλήσεις»

baxevanis_1Η εμπειρία του μεγάλη και η προσφορά σημαντική. Τώρα μπορεί να απολαύσει την στιγμή που μοιάζει… μαγική και τελικά όλοι έχουν έναν μερίδιο σ’ αυτή. Ο Αντώνης Μπαξεβάνης την μια μέρα συμφώνησε να παραμείνει “καπετάνιος” στα γνωστά λημέρια της Γ΄ Εθνικής και σε περίπου 24 ώρες το “καράβι” ξαφνικά θα χρειαστεί να “ταξιδέψει” σε πιο “επικίνδυνες” και μεγάλες “θάλασσες” αυτές της Β΄ Εθνικής. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η..προυπηρεσία του έμπειρου τεχνικού σε όλες τις κατηγορίες θα του φανεί χρήσιμη για να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά για άλλη μια φορά. 

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άνοδο του Ιωνικού στην Β΄ Εθνική ο κ. Μπαξεβάνης δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του για τις ανατρεπτικές εξελίξεις και την νέα πρόκληση που εμφανίζεται μπροστά τους και έτσι, έστω και εμμέσως, η προσπάθεια η δική του και των παικτών του αποδίδει τους επιθυμητούς καρπούς έχοντας φυσικά πάντα και την στήριξη της διοίκησης. 

Ο τεχνικός της ομάδας της Ιωνίας μίλησε στο infobasket. gr για το τι σημαίνει γι; αυτούς η απόφαση της ΕΟΚ για αύξηση των ομάδων στην παραπάνω της Γ΄ Εθνικής, κατηγορία και η νέα ευκαιρία που τους παρουσιάζεται: «Σίγουρα είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Είχαμε χάσει στον αγώνα μπαράζ της ανόδου με κάπως άδικο, πιστεύω, τρόπο και αυτό μας είχε στεναχωρήσει αρκετά. Έτσι τώρα νιώθουμε, μπορώ να πω, δικαιωμένοι.

Τα πλάνα μας είναι γεγονός ότι θα χρειαστεί να αλλάξουνε αν και η Γ΄ Εθνική αναμένεται να είναι και πάλι πολύ δυνατή την νέα χρονιά με την παρουσία ιστορικών ομάδων που έπεσαν κατηγορία. Η Β΄ βέβαια, είναι κάτι πολύ διαφορετικό, με διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες. Επίσης το νέο πρωτάθλημα θα είναι 30 αγωνιστικές κάτι που σημαίνει ότι μια ομάδα θα πρέπει να έχει πολύ βάθος για να αντέξει έναν τέτοιο μαραθώνιο. Πιστεύω πάντως ότι για πολλούς παίκτες θα είναι ένα δέλεαρ να παίξουν στην Β΄ Εθνική είτε αγωνιζότανε σ’ αυτήν και τους ενδιαφέρει να παραμείνουν εκεί είτε θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και το ταλέντο τους σ’ αυτήν».

Πάντως ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε αισιόδοξος για την νέα τους αυτή προσπάθεια: «Έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση αλλά δεν μας φοβίζει αυτό. Θα συζητήσουμε με την διοίκηση και θα αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας προσπαθώντας να κάνουμε κάτι καλό. Έχοντας προσωπικά εικόνα και από το προηγούμενο πρωτάθλημα πιστεύω ότι την νέα χρονιά η Β΄ Εθνική θα είναι πολύ δύσκολη με δυνατές ομάδες όπως ο Ερμής Λαγκαδά που έπεσε κατηγορία. Η συμμετοχή μας πάντως εκεί είναι κατά την γνώμη μου πολύ σημαντική όχι μόνο για μας αλλά και για την Ιωνία και όλη την περιοχή αυτή».