mouratosΟι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μουράτος και Θανάσης Ντουζίδης παραδέχθηκαν πως πλέον το έργο της Εθνικής για πρόκριση στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι δύσκολο (καθώς δεν μεταφέρει νίκη στην επόμενη φάση) και οι τρεις ωστόσο εξέφρασαν την πίστη τους πως η ομάδα τελικά θα τα καταφέρει…

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Συνεχίζουμε, αλλά με μειονέκτημα. Πρέπει να κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια για να περάσουμε στους οκτώ. Θα είναι δύσκολο, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε.
Πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι. Όπως με την Λιθουανία έτσι και με την Βοσνία δεν ήμασταν, χάσαμε μπάλες, κάναμε κακές επιλογές. Θεωρώ πως πρέπει να παίξουμε με μυαλό και να το χαρούμε.
Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα έγιναν μέχρι τώρα. Θα είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε, είμαστε 18 ετών, αλλά έχουμε εμπειρίες  ώστε να επανέλθουμε από μια τέτοια κατάσταση. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Άλλωστε όλα τα παιδιά παίζουν σε υψηλό επίπεδο.
Εγώ είδα να γίνεται φάουλ στον Σκουλίδα, αλλά δεν χρειάζεται να σταθούμε σε αυτό. Και στο παιχνίδι με την Λιθουανία υπήρχαν αμφισβητούμενες φάσεις και σήμερα το ίδιο… ΕΈτσι είναι το μπάσκετ, θα σε αδικήσουν και οι διαιτητές από κει και πέρα πρέπει να παίξεις σκληρά για να φέρεις τον αγώνα στα μέτρα σου».

Βασίλης Μουράτος: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι περάσαμε. Βέβαια βρισκόμαστε με μειονέκτημα. Κοιτάμε να μείνουμε ενωμένοι, να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει και να συνεχίσουμε για το καλύτερο δυνατό στην επόμενη φάση.
Το σημερινό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με εκείνο κόντρα στην Λιθουανία. Με τους Λιθουανούς τα δώσαμε όλα, ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι, όμως ο αντίπαλός μας έπαιξε και εκείνος καλά, είχε διαβάσει το παιχνίδι και πήρε τη νίκη. Σήμερα ήταν τελείως διαφορετικό. Θεωρώ πως δεν δώσαμε το 100%, υπήρχαν στιγμές που βγήκαμε τελείως από το παιχνίδι, χαλάσαμε το μυαλό μας για αυτό και χάσαμε.
Από δω και πέρα μένουμε ενωμένοι. Όλα τα παιδιά πιστεύουμε στην ομάδα. Θα παλέψουμε για το καλύτερο. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν μας αγχώνει τίποτα και δεν μας φοβίζει τίποτα και πιστεύω πως καταφέρουμε στο τέλος να περάσουμε.

Θανάσης Ντουζίδης: «Ήταν πικρή η ήττα από την Βοσνία. Είναι καλό που περάσαμε στον δεύτερο γύρο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε στους οκτώ.
Στην πρώτη ήττα παίξαμε πολύ καλά, απλά η Λιθουανία άξιζε να κερδίσει. ‘Όσον αφορά στο παιχνίδι με την Βοσνία, παλέψαμε απλά ξυπνήσαμε πολύ αργά.
Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε ότι έγινε και να αρχίσουμε από την αρχή. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να περάσουμε».