Μπουμπάρης: «Ήταν νίκη ψυχολογίας και πάμε πλέον δυνατά για την παραμονή»

Νίκη-ψυχολογίας χαρακτήρισε το «διπλό» που σημείωσε ο ΒΑΟΛ την Κυριακή επί του Άρη Πετρούπολης με 102-99 στην 3η παράταση ο Λεωνίδας Μπουμπάρης. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας μιλώντας στο «Ράδιο Αλήθεια» τόνισε ότι δίκαια η ομάδα του έφτασε στην 3η νίκη της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Μπάσκετ Ανδρών, σημειώνοντας ότι η συνάντηση στο Κλειστό γυμναστήριο της Πετρούπολης ήταν ένα φοβερό στην εξέλιξή του παιχνίδι, απαγορευμένο για καρδιακούς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Δίκαια φτάσαμε στη νίκη. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς πολύ πιο νωρίς. Ο Άρης Πετρούπολης ήταν πάρα πολύ μαχητική ομάδα, νεανική, που πάλεψε το παιχνίδι. Από δικά μας λάθη στην πρώτη παράταση και ίσως και στη δεύτερη δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε εκεί το παιχνίδι. Κάναμε μια νίκη ψυχολογίας. Πάμε πλέον δυνατά για την παραμονή. Είναι κάτι που το πιστεύουμε όλοι μας», τόνισε ο Λεωνίδας Μπουμπάρης.
Ο πρώτος σκόρερ του ΒΑΟΛ στην Πετρούπολη (με 22 πόντους) επεσήμανε ότι η χιώτικη ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη λέγοντας μάλιστα: «Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πάρα πολύ δουλεμένη, σε επαγγελματικά πλαίσια θα έλεγα. Στο θέμα της προετοιμασίας, της γυμναστικής κ.λπ. Έχει δείξει ότι μπορεί να παραμείνει στην Κατηγορία, με τις νίκες και τις εμφανίσεις που κάναμε μέχρι τώρα».

Στις δηλώσεις που έκανε στο «Ράδιο Αλήθεια», στάθηκε και στην κακή εμφάνιση της ομάδας του στη 2η αγωνιστική στο Σχηματάρι και στη βαριά ήττα με 89-51 από τον τοπικό Ερμή. «Στο Σχηματάρι ήταν σαν να μην εμφανιστήκαμε ποτέ στο γήπεδο. Παίξαμε για ένα ημίχρονο και μετά παραδώσαμε τα όπλα. Ουσιαστικά αδικήσαμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας και δεν το αξίζαμε», σημείωσε ο παίκτης του ΒΑΟΛ, συμπληρώνοντας όμως: «Μετά την ήττα στο Σχηματάρι, στρωθήκαμε στη δουλειά και είπαμε να μην επαναληφθεί τέτοια εμφάνιση και το καταφέραμε δύο εβδομάδες μετά να πάμε στην Πετρούπολη και να κερδίσουμε με καλή εμφάνιση».

Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το επόμενο παιχνίδι του ΒΑΟΛ, την προσεχή Κυριακή (12/11) στο Κλειστό της Χίου όπου υποδέχεται την ΑΕΕ Παναγίτσας Χαλκίδας. «Ίσως είναι το πρώτο παιχνίδι που βάζουμε μπροστά τη λέξη ότι πρέπει να το κερδίσουμε. Η Παναγίτσα έχει τέσσερεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, την παραμονή, γι’ αυτό είναι σημαντικό να πάρουμε αυτό το παιχνίδι», δήλωσε, προσθέτοντας: «Θέλουμε να διατηρήσουμε την έδρα μας αλώβητη. Το έχουμε κάνει με Λοκρό Αταλάντης, με τον Έσπερο Λαμίας που είναι ομάδες πρωτοκλασάτες του ομίλου, θέλουμε να το κάνουμε και με την Παναγίτσα, για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία που θα μας οδηγήσει στην παραμονή».
Πάντως ο Λεωνίδας Μπουμπάρης χαρακτήρισε την υπόθεση παραμονή στο 2ο όμιλο του Νότου δύσκολη. Δηλαδή να είναι ο ΒΑΟΛ στις εννέα πρώτες ομάδες της κατάταξης ώστε να αποφύγει τη 10η θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ. «Αρχικά στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το απόλυτο στην έδρα μας. Και μετά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα εκτός έδρας. Η παραμονή είναι πάρα πολύ δύσκολη διότι ο συναγωνισμός είναι έντονος. Τα κεφάλια κάτω και θα το πετύχουμε!».

Πηγή: alithia.gr

.

Διαβάστε ακόμη…