Μπουμπάρης: «Η ομάδα αδίκησε τον ίδιο της τον εαυτό »

boubarisΠερήφανοι για τον «Ψηλορείτη» τους είναι οι άνθρωποι της Χίου και ιδιαίτερα αυτοί του ΒΑΟΛ. Όχι, γιατί απέκτησαν ξαφνικά, ομώνυμο βουνό στο δυτικό Aιγαίο με αυτό της Κρήτης αλλά, έτσι αποκαλούν το δίμετρο καμάρι τους από τότε που μετακόμισε στη μεγαλόνησο, Λεωνίδα Μπουμπάρη.

Ο νεαρός σέντερ του Εργοτέλη, τους κάνει μάλιστα διπλά περήφανους (είναι παράδειγμα πια για τις ακαδημίες του Βουρείου) καθώς καταφέρνει να συνδυάζει, με αισθητά βήματα προόδου, τόσο το μπάσκετ όσο και τις σπουδές του. Μάλιστα αναφέρθηκε σε αυτό, ενώ στη συνέχεια στάθηκε και στην πορεία της πρώην ομάδας του, αλλά και την ατυχία του παλιού συμπαίκτη του, Στέργιο Μυτιληνού στο τοπικό σάιτ «Sportschios».

“Κατ’ αρχάς είναι όντως λίγο κουραστικό να ασχολείσαι ταυτόχρονα με το μπάσκετ και τις σπουδές γιατί και τα δυο απαιτούν πολύ χρόνο και κόπο, αλλά προς το παρόν τα έχω σε μια αρμονία και καταφέρνω τόσο να πηγαίνω στη σχολή μου, να παρακολουθώ και να περνάω τα μαθήματα, όσο και να πηγαίνω σε όλες τις προπονήσεις και να βελτιώνομαι όσο μπορώ σιγά σιγά.

Όσον αφορά τον ΒΑΟΛ, και δεδομένου την πολύ καλή απόδοση που είχε στο μεταξύ μας παιχνίδι, θεωρώ ότι θα μπορούσε σίγουρα να είχε κάνει τουλάχιστον μια αλλά και περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό νοιώθω ότι η ομάδα αδίκησε τον ίδιο της τον εαυτό σε πολλές στιγμές και λυπάμαι για το αποτέλεσμα αυτό.

Επίσης, άλλοι Χιώτες παίκτες θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν την προσπάθεια του ΒΑΟΛ φέτος. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στο μέλλον να μπορέσει να ανέβει στη Γ’ Εθνική κάποια ομάδα της Χίου, και γιατί όχι πάλι ο ΒΑΟΛ, με οσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα για την παραμονή, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έδινα το 100% σε κάθε αγώνα για να βοηθήσω την ομάδα της καρδίας μου. Φυσικά ήταν και άτυχη η ομάδα, λόγω του τραυματισμού του Στέργιου, του οποίου η παρουσία ήταν καταλυτική και έδινε άλλη εικόνα στην ομάδα, τόσο με την εμπειρία του, οσο και με το πάθος και τις ικανότητες του. Εύχομαι να γίνει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα καλά και να επιστρέψει στα γήπεδα δυνατός.

Φέτος στο εφηβικό χάσαμε την πρώτη θέση από το Ηράκλειο, επειδή αφενός μεν η συγκεκριμένη ομάδα είχε περισσότερο υλικό και βάθος στο πάγκο, και αφετέρου δε ο τραυματισμός του βασικού μας play maker Σκάνδαλου, μας άφησε πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να χάσουμε το πρωτάθλημα που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει. Το εφηβικό γενικά ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με πολύ καλούς παίκτες, που μπορούν να σταθούν και στο ανδρικό, γεγονός που αποδεικνύει ότι εκεί δουλεύουν εντατικά και από πολύ μικρές ηλικίες”.