Μπρατσιάκος: «Μία ακόμα άνοδος για την Α1»

bratsiakosΠέντε άνοδοι σε ισάριθμα χρόνια είναι αρκετά για να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο για τους πρωταγωνιστικούς στόχους που έχει ο ΓΣ Κύμης. Η ομάδα της Εύβοιας, που πριν μία πενταετία αγωνιζόταν στη Γ’ ΕΣΚΑΣΕ, πανηγύρισε το πρωτάθλημα στη Β’ εθνική και πλέον ετοιμάζεται για την Α2. Ο τεχνικός που καθοδηγεί τον σύλλογο από άνοδο σε άνοδο, Βασίλης Μπρατσιάκος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις τεράστιες φιλοδοξίες που υπάρχουν αλλά και για την πίεση του φαβορί.

Αναλυτικά:
Για την 5η συνεχόμενη άνοδο της ομάδας και τα συναισθήματα που υπάρχουν:
“Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζει το μπάσκετ της Κύμης και γενικότερα ο Ευβοϊκός αθλητισμός. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να περπατάς στο δρόμο και να σου δείχνει ο κόσμος την αγάπη του για την χαρά που του έχει δώσει. Κάθε τίτλος είναι η δικαίωση των κόπων, των στερήσεων, του άγχους και της αϋπνίας που υπάρχουν μέσα σε όλη τη χρονιά”.

Για τη διαχείριση της πίεσης όλη τη σεζόν έχοντας την ταμπέλα του φαβορί:
“Όποιος παίκτης έρχεται να παίξει για τον ΓΣ Κύμης είναι συνειδητοποιημένος και γνωρίζει γιατί συνεργάζεται μαζί μας, τι περιμένουμε από αυτόν και τι να περιμένει αυτός από εμάς. Το να είσαι φαβορί από την αρχή είναι υπερβολικά δύσκολο, καθώς υπάρχει τεράστια πίεση κι άγχος, όμως όποιος δεν μπορεί κάθεται… σπίτι του”.

Για το ρόστερ της ομάδας που αποτελούνταν από έμπειρους παίκτες:
“Όταν θέλεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταφέρεις τόσες συνεχόμενες ανόδους, τότε θα πρέπει να διαθέτεις παίκτες με προσωπικότητα, που να αρέσκονται στα δύσκολα, να έχουν όραμα, να είναι διατεθειμένοι να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς και να είναι γεννημένοι νικητές. Όσοι παίκτες αγωνίστηκαν με τη φανέλα του ΓΣ Κύμης τα χρόνια των ανόδων έδωσαν τα πάντα και τους ευχαριστώ γι αυτό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεγάλοι παίκτες κάνουν μεγάλους εμάς τους προπονητές και πάνε ψηλά τις μεγάλες ομάδες”.

Για τους στόχους που έχει η ομάδα μετά από τόσες συνεχόμενες ανόδους:
“Ο ΓΣ Κύμης έχει μάθει να κερδίζει, θέλει να είναι πρώτος και παλεύει κάθε χρόνο γι αυτό. Ο πρόεδρος μας, Αλέξανδρος Θεοδώρου, το έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι ο στόχος είναι μία ακόμα άνοδος και η Α1. Όπως καταλαβαίνετε συμφωνώ απόλυτα μαζί του και μοιράζομαι την ίδια φιλοδοξία”.

Για τα πλάνα που γίνονται για την Α2:
“Το πλάνο της Α2 είναι εδώ και καιρό έτοιμο. Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Οι στόχοι μας, όπως ανέφερα και προηγουμένως, είναι πρωταγωνιστικοί, οπότε λίγη υπομονή και όλα θα γίνουν όπως πρέπει”.

Για τον τίτλο και που τον αφιερώνει:
“Από την προετοιμασία είχα πει στον πρόεδρο και φίλο πάνω απ’ όλα, Αλέξανδρο Θεοδώρου, ότι την φετινή άνοδο θα του την αφιερώσω κι αυτός ξέρει τον λόγο. Σίγουρα, όμως, την αφιερώνω στα παιδιά μου και την σύζυγο μου, Κατερίνα για την υποστήριξη τους στα εύκολα και στα δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια, την υπομονή που κάνουν, καθώς βλεπόμαστε ελάχιστα μέσα στην εβδομάδα αλλά και για την ποιότητα αγάπης που δίνουν στο πρόσωπο του πατέρα της οικογένειας”.