Αγαπητοί Φίλοι, σας καλώ να συμμετέχετε στη δημοπρασία του CharityIdols για ένα συλλεκτικό αντίγραφo φανέλας του τελικού του Eurobasket 87“. Η πρόσκληση προέρχεται από τον κορυφαίο των κορυφαίων. Τον “γκάγκστερ” του ελληνικού μπάσκετ. Τον άνθρωπο για τον οποίο θα έπρεπε να επιβληθεί το… «Γκαλόσημο» – όπως είχε πει ένα βράδυ στην ταβέρνα του «Βαλέσα» στη Νέα Σμύρνη ο Φάνης Χριστοδούλου -! Ο Νίκος Γκάλης γίνεται και πάλι μπροστάρης. Σε μία κίνηση διαφορετική. Μοναδική. Αξιέπαινη.

Στη δημοπρασία μίας φανέλας, ρέπλικας εκείνης που το 1987 ο Νίκος Γκάλης ίδρωνε στον τελικό κόντρα στη Σοβιετική Ένωση και έστελνε όλη την Ελλάδα στα ουράνια. Μίας φανέλας, που έχει τις υπογραφές όλων εκείνων των παικτών, που άλλαξαν μιά για πάντα το μπασκετικό ρου τούτης της χώρας. “Η φανέλα είναι υπογεγραμμένη από όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο θρίαμβο απέναντι στην Ενωμένη Σοβιετική Ένωση. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα πάνε στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης“, εξηγεί στο κάλεσμά του ο Γκάλης, βάζοντας όλους στον… πειρασμό!

Όχι δεν είναι πειρασμός. Υποχρέωση είναι. Όλων μας… Να στηρίξουμε αυτά τα παιδικά χωριά, να στηρίξουμε όλους όσοι κοπιάζουν καθημερινά για αυτά τα παιδιά που φιλοξενούνται στα παιδικά χωριά SOS. Τούτη τη φορά οι διεθνείς του ’87 βάζουν… πλάτη για το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, κάποια άλλη φορά ποιος ξέρει για ποιά άλλα παιδιά…

Η συλλεκτική φανέλα με το νούμερο 4, που οδήγησε όλη την Ελλάδα στα ουράνια εκείνη τη βραδιά της 14ης Ιουνίου του 1987 θα είναι υπογεγραμμένη από τους 12 παίκτες-ήρωες του Ευρωμπάσκετ του ’87 και θα δημοπρατηθεί στο www.charityidols.gr, μέχρι τις 14/06. Και καλεί όλους να βάλουν το δικό τους… καλάθι σε αυτή την προσπάθεια!!!