“Μόνο για το Ηράκλειο”

Σύντομος και περιεκτικός ήταν ο Χρήστος Χαρίσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο athletic radio 104.2 σήμερα το πρωί. Ο άσος του Ηρακλείου μίλησε για την απόφαση του να επιστρέψει στη ενεργό δράση, για την ομαδα του καθώς και για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για τη νίκη επί του Παλαιού Φαλήρου: “Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι αν και στην αρχή φαινόταν ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Στο τέλος πήραμε την διαφορά όμως αν έβλεπε κάποιος το παιχνίδι θα καταλάβαινε ότι δεν ήταν εύκολο”.

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: “Η διακοπή ήρθε σαν “θείο δώρο” καθώς από την αρχή ταλαιπωρούμαστε από τραυματισμούς. Είναι καλό για εμάς γιατί έρχεται το παιχνίδι με την Μυτιλήνη και πρέπει να το κερδίσουμε πάση θυσία γιατί είναι αήττητη. Σίγουρα, υπάρχει το άγνωστο και η έλλειψη πληροφοριών όμως εμείς θέλουμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι”.

Για την επιστροφή του στην ενεργό δράση: “Πολλοί με έχουν ρωτήσει από τότε που πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην δράση. Είχα σταματήσει το μπάσκετ μετά τον σοβαρό τραυματισμό μου στον αγκώνα και δεν είχα σκοπό να συνεχίσω, ειδικότερα με την κατάσταση που επικρατεί. Είχα κάποιες προτάσεις που δεν με ικανοποίησαν. Έτσι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που θα ήμουν, ούτως ή άλλως, στο Ηράκλειο και συμφωνήσαμε να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ την ομάδα”.

Για τις δύο θητείες του στο Ηράκλειο: “Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα και αυτό φαίνεται από την κατηγορία που αγωνίζεται η ομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και έχουν το μεράκι να την βοηθήσουν ώστε να “ξεκολλήσει” από αυτήν την κατηγορία. Τώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις από την Α1 έως και την Γ’ Εθνική.

Δεν μπορείς να κάνεις συγκρίσεις και αυτό τα λέει όλα. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι  υπάρχουν κάποια άτομα που όντως αγαπούν την ομάδα και οι οποίοι ασχολούνται με την ομάδα του Ηρακλείου.

Θα μπορούσαν να πουν και αυτοί ότι δεν αξίζει να ασχολούνται έτσι όπως πάει το άθλημα. Όμως, υπάρχει το μεράκι και είναι σημαντικό τόσο για τον σύλλογο όσο και για την πόλη”.

Για την φετινή ομάδα: “Θεωρώ ότι είναι καλή η προσπάθεια που γίνεται και για αυτόν τον λόγο μπήκα σε αυτήν την διαδικασία. Δεν υπήρχε περίπτωση να αγωνιστώ σε άλλη ομάδα που ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες. Μόνο για το Ηράκλειο το έκανα”.

Για το ελληνικό μπάσκετ: “Γενικά όμως η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι καθόλου καλή. Δεν τα έχουν δει ξανά τα μάτια μου αυτά που έγιναν. Είναι τραγελαφικά και η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πας σε μια ομάδα, δεν ξέρεις με ποιον να μιλήσεις, αν θα πάρεις τα χρήματα σου. Το μπάσκετ περνάει πολύ δύσκολες καταστάσεις και δεν ξέρω αν θα έχει τέλος αυτή η κατηφόρα”.

Για τις αποχωρήσεις από την εθνική ομάδα: “Τα παιδιά που αποχώρησαν έχουν τραβήξει πολύ μεγάλο “κανάλι”. Δεν έχουν ξεκουραστεί καθόλου τα τελευταία χρόνια. Οπότε αυτά τα παιδιά πήραν αυτήν την απόφαση επειδή ήταν θέμα ξεκούρασης.

Γενικά όμως η εθνική μας δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν αποτυχημένη. Η Ελλάδα πάντα βγάζει παίκτες και δεν είχε ποτέ ελλείψεις από πλευράς αθλητών. Αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση. Δυστυχώς δεν το βλέπω και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο“.

Για τα μελλοντικά του σχέδια: “Αυτήν την στιγμή δεν σκέφτομαι τι θα κάνω την επόμενη περίοδο. Τώρα, δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι του χρόνου. Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Αν πάνε καλά τα πράγματα και νιώθω ότι είμαι σε καλή κατάσταση τότε θα το σκεφτώ να συνεχίσω”.

Για την πρώτη φορά που μπήκε στο κλειστό του Λίντο: “Είναι αναμνήσεις που δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. Σκέφτηκα πολλά εκείνη την στιγμή. Έψαχνα να βρω τους ανθρώπους που ήταν τότε στην ομάδα και όλοι γελούσαν. Ακόμα νιώθω περίεργα όταν πηγαίνω στο γήπεδο. Σκέφτομαι όλες αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές που είχα ζήσει με το Ηράκλειο”.

Για τον ΟΦΗ: “Είναι δυνατός και πλήρης σε όλες τις θέσεις. Έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο φετινό πρωτάθλημα. Πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη στην Λευκάδα και έχει το πλεονέκτημα ότι παίρνουν την άνοδο τρεις ομάδες από την Β’ Εθνική. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα ανέβει κατηγορία”.