Νίκησαν τον… καιρό και έγραψαν ρεκόρ με τις 141 φιάλες αίματος!

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, αλλά όταν υπάρχει θέληση, τότε όλα ξεπερνιούνται. Και μπορούν να επιτευχθούν πολλά και σημαντικά πράγματα. Κάτι που συνέβη στο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν τα μέλη του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού και του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΣΠΑΚΕ) το μεσημέρι του Σαββάτου στο κλειστό του Μετς. Κι αν ψάξει κάποιος για το σκορ, εκείνο που έγραψε το… ταμπλό ήταν το 141! Νούμερο το οποίο δεν αντικατοπτρίζει τους πόντους που πέτυχαν οι παίκτες των δύο ομάδων, αλλά τον αριθμό των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν στο φιλικό αυτό ματς και αποτελεί ρεκόρ σε φιάλες αίματος στα επτά χρόνια λειτουργίας της «Τράπεζας Αίματος Δημήτρης Βλων». Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που έγινε για το φιλικό αυτό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από τον θάνατο του Δημήτρη Βλων και με τη συνεισφορά του ξεπέρασε το προηγούμενο νούμερο, αυτό των 81 φιαλών.

Ο αγώνας τους… έπιασε τόπο! Αυτό δήλωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Αργύρης Καμπούρης: «Νιώθω μεγάλη χαρά γιατί έμαθα από τους ανθρώπους της “Τράπεζας Αίματος Δημήτρης Βλων” πως είχε μεγάλη επιτυχία. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 141 φιάλες αίμα για τους συνανθρώπους μας! Αυτό μας γεμίζει όλους ικανοποίηση, αφού μέσα από αυτόν τον αγώνα μπάσκετ μπορέσαμε να συνεισφέρουμε κάτι τόσο σημαντικό για την ανθρώπινη ζωή. Προσωπικά, νιώθω ευτυχισμένος γιατί αυτό το φιλικό παιχνίδι έπιασε τόπο, ενώ παράλληλα είχαμε τη χαρά να ξαναδούμε πολλούς παλιούς συμπαίκτες».

Ο ανιψιός και συνονόματος του Δημήτρη Βλων ευχαρίστησε τους παλαίμαχους μπασκετμπολίστες για τη συνεισφορά τους, με τα εξής λόγια: ««Είναι η πρώτη φορά που σύμμαχούς μας έχουμε αθλητές. Ήταν το μεγαλύτερο event που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και ευχαριστούμε πολύ και τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού και τον ΣΠΑΚΕ. Καταφέραμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ συγκεντρώνοντας 141 φιάλες! Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε για να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε και να καλύψουμε στο βαθμό που μπορούμε τις αιματολογικές ανάγκες των συνανθρώπων μας. Όπως γνωρίζετε η ανάγκη για αίμα είναι μόνιμη. Δεν σταματά ποτέ. Μέσα σε 7 χρόνια αριθμούμε 1800 μέλη, όλη η δράση της “Τράπεζας” είναι εθελοντική και προσκαλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί και την ιστοσελίδα μας για να ενημερώνεται τακτικά για τις αιμοδοσίες που γίνονται μέσα στο χρόνο».

Ο Δημήτρης Βλων τόνισε καταλήγοντας: «Όποιος μπορεί να συνδράμει να έρχεται να δίνει αίμα για να έχουμε απόθεμα και να βοηθάμε τον κόσμο. Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να ξεχωρίσουμε από τους αιμοδότες αυτούς που μπορούν να δώσουν αιμοπετάλια τα οποία είναι απαραίτητα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο».

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ, Μιχάλης Κυρίτσης, επισήμανε μετά το τέλος του αγώνα: «Ο σκοπός ήταν ιερός! Η “Τράπεζα Αίματος Δημήτρης Βλων” βοηθά χιλιάδες παιδιά και θα ήταν καλό να αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια”.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρώην Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, αγωνίστηκε με την ομάδα του ΣΠΑΚΕ και έστειλε το μήνυμα: «Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των ανθρώπων που οργάνωσαν αυτή την εκδήλωση. ΄Δώσαμε έναν αγώνα οι Παλαίμαχοι του ελληνικού μπάσκετ με τους Παλαίμαχους του Ολυμπιακού, αλλά κυρίως δώσαμε το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, πως η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο είναι πάνω απ’ όλα. Ως εκ τούτου, όλοι πρέπει να δίνουμε αίμα για τις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν για όλους μας. Το μήνυμα για όλους μαζί και για τον καθένα ξεχωριστά είναι: “Τρέξτε να δώσετε αίμα!”».

Τέλος, ο Λιβέρης Ανδρίτσος που έσμιξε ξανά με τον συμπαίκτη του στη «χρυσή» εθνική του 87, Αργύρη Καμπούρη σχολίασε: «Και είναι λίγα αυτά που κάνουμε, όταν πρόκειται για αίμα! Αυτό που εγώ μπορώ να κάνω είναι να είμαι παρών όπου με φωνάζουν παίζοντας μπάσκετ. Θεωρώ ότι μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε παρόντες σε τέτοια γεγονότα».

Πολλές προσωπικότητες από το χώρο του μπάσκετ βρέθηκαν στις κερκίδες του ΜΕΤΣ ανάμεσά τους ο Ευθύμης Μπακατσιάς και ο Γιώργος Μποσγανάς.

Από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου (29/9), το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και τα μέλη της «Τράπεζας Αίματος Δημήτρης Βλων» ενημέρωναν το κοινό στο κλειστό του ΜΕΤΣ σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών και διενήργησαν δειγματοληψία με σκοπό την ένταξη νέων εθελοντών, στην παγκόσμια και εθνική δεξαμενή δοτών. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε από το κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ- ΚΕΔΜΟΠ». Την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης «Ε.ΟΜ.Ε.Δ.». Η φιλοξενία στο κλειστό του ΜΕΤΣ αποτέλεσε μια ευγενική παραχώρηση του Δ.Σ. του ΟΠΑΝΔΑ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (Θανάσης Ράμμος): Καμπούρης, Παραγυιός, Κουκής, Παπαχριστόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ντάκουλας, Βούκσεβιτς, Μπάρλος, Δορκοφίκης, Πεππές, Μαργέλης

ΣΠΑΚΕ (Μιχάλης Κυρίτσης): Αγιασωτέλης, Ανδρίτσος, Κομματάς, Σκροπολίθας, Σγουρός, Κουτσόπουλος, Βουγιούκος, Αντωνίου
Δεν αγωνίστηκαν με τον ΣΠΑΚΕ οι Τάκης Κορωναίος και Παναγιώτης Αριδάς

.
Διαβάστε ακόμη…



</p