Ναυάγησε η συγχώνευση Αιόλου Τρικάλων – ΑΟΤ

Στο κενό έπεσαν οι συζητήσεις μεταξύ του Αίολου Τρικάλων και του ΑΟΤ για συγχώνευση των δύο συλλόγων και συμπόρευση στη Β’ Εθνική. Αν και όλα έδειχναν ότι οι δύο πλευρές όδευαν προς συμφωνία, εν τέλει το κλίμα ανατράπηκε και ο Αίολος εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταθέτει τη δική του πλευρά για όσα προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ του ΑΟ Αίολος Τρικάλων επιθυμεί να ενημερώσει τους Τρικαλινούς φιλάθλους για την διαδικασία συνένωσης με το τμήμα μπάσκετ του Α.Ο. Τρίκαλα.

Πάγια θέση του σωματείου μας τα τελευταία χρόνια ήταν και είναι, ότι αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας η παρουσία τόσων πολλών συλλόγων. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έγινε προσπάθεια από τον σύλλογό μας για πιθανές συνενώσεις.

Υπενθυμίζουμε στους τρικαλινούς φιλάθλους ότι ο Αίολος Τρικάλων αγωνίστηκε επί πενταετία στην Α1 Για να το κατορθώσει αυτό κατέκτησε τα πρωταθλήματα των υπολοίπων κατηγοριών και αναγνωρίζεται πανελληνίως ως μια από τις πιο επιτυχημένες επαρχιακές ομάδες στην ιστορία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Επίσης είναι ο εν ενεργεία πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής.

Επειδή το σωματείο των Ικάρων επέλεξε μέσω ανακοίνωσης την αυτόνομη κάθοδο στη Β’ Εθνική, τηρώντας απόλυτα τους τύπους, όπως πάντα το σωματείο μας έπραττε, απευθυνθήκαμε επίσημα στον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΑΟΤ κο Παρδάλη έτσι ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα κοινής καθόδου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Διαπιστώσαμε στην πρώτη συνάντηση πλήρη ταύτιση απόψεων. Γι’ αυτό το λόγο και έπειτα από την ενημέρωση του Κου Παρδάλη στην Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ του ΑΟΤ όπως μας ενημέρωσε ότι όφειλε να κάνει, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση έτσι ώστε να αρχίζουν να συζητούνται λεπτομέρειες.

Πράγματι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του ΑΟΤ δηλαδή των κυρίων Παναγιώτου Μ., Γκολίτου Σ. και Ποθητού Μ. του κου Παρδάλη, των μελών του ΑΟΤ κυρίων Μπακογιάννη και Τρικαλιώτη. Από τη μεριά του Αιόλου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Παπαγεωργίου Δ. το μέλος Σιαφαρίκας Δ. και ο Νομικός κος Κωλέττης Κ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και ουσιαστικά υπήρχε συμφωνία σε όλα τα διαδικαστικά θέματα. Μάλιστα ανατέθηκε στον κο Κωλέττη να αρχίσει επαφές με την Ομοσπονδία έτσι ώστε να είμαστε απολύτως καλυμμένοι σε όλες τις λεπτομέρειες. Τέλος ζητήθηκε από τους διοικούντες τον ΑΟΤ να δοθεί λίγος χρόνος έτσι ώστε να ενημερωθούν οι άνθρωποι που έτρεξαν πέρυσι το μπασκετικό κομμάτι δηλαδή οι κύριοι Μερίτσης Νίκος και Αναστασίου Βάϊος ( Άκης ) οι οποίοι έλλειπαν σε διακοπές. Υποθέσαμε ότι εκεί που βρίσκονταν το τηλεφωνικό σήμα ήταν ανεπαρκές.

Πράγματι την Πέμπτη 23/7 πραγματοποιήθηκε η τελική συνάντηση με όλους τους άνω παρευρισκόμενους πλην του κου Μπακογιάννη αλλά με την παρουσία των κυρίων Μερίτση Ν. και Αναστασίου Β. Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν από τους κυρίους Μερίτση και Αναστασίου κάποια έγγραφα τα οποία αφορούσαν παλαιότερες οφειλές του σωματείου προς αθλητές. Παρότι ο νομικός κος Κωλέττης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι αυτά έχουν τακτοποιηθεί εδώ και χρόνια, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα έγγραφα, για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία οι κύριοι Παπαγεωργίου και Σιαφαρίκας έδωσαν προσωπικές εγγυήσεις ότι οποιαδήποτε υποτιθέμενη οφειλή υπήρχε μέχρι την ημερομηνία της συνένωσης θα καλυφθεί από τους ίδιους προσωπικά.

Έπειτα και από αυτές τις διευκρινίσεις, σε άριστο κλίμα, ανατέθηκε στον κο Κωλέττη η αποτύπωση των συμφωνηθέντων εγγράφως και στους Κυρίους Παπαγεωργίου, Μερίτση και Αναστασίου η επαφή με τον προπονητή κο Φόρο έτσι ώστε να αναλυθεί το ρόστερ και το budget. Η συνάντηση με τον προπονητή πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα σε άριστο κλίμα και έγινε οριοθέτηση των στόχων καθώς και τα οικονομικά δεδομένα αυτών. Δύο ώρες μετά το τέλος της συνάντησης με τον προπονητή ενημερωθήκαμε από αθλητή ότι οι κύριοι Μερίτσης και Αναστασίου Βάϊος επικοινώνησαν μαζί του και του κατέθεσαν πρόταση να αγωνιστεί με την ομάδα του ΑΟΤ στο Α τοπικό!!!!!!!!! Μας μεταφέρθηκαν επίσης ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι διέδιδαν ότι δεν θέλουν καμία συμφωνία σε αντίθεση με αυτά που έλεγαν κατά την παρουσία μας.

Σεβόμενοι απόλυτα τη συμφωνία με τα θεσμικά όργανα του ΑΟΤ απλά ενημερώσαμε και στη συνέχεια περιμέναμε τη σύνταξη του συμφωνητικού το οποίο ο Νομικός κύριο Κωλέττης παρέδωσε στις δυο πλευρές το πρωί του Σαββάτου έτσι ώστε να υπογραφεί και να τελειώνει η διαδικασία.

Αντί αυτού όμως ζητήθηκε νέα συνάντηση για το βράδυ του Σαββάτου στην οποία παραβρέθηκαν οι κύριοι Παναγιώτου, Παπαγεωργίου, Σιαφαρίκας, Μερίτσης και Αναστασίου στην οποία ο κος Αναστασίου ανέφερε ότι τελικά τα μέλη δεν συμφωνούν και ότι η συμφωνία δεν θα πραγματοποιηθεί επειδή δεν νιώθει σπίθα και ψυχισμό για το εγχείρημα αυτό!!!!!

Εκείνη τη στιγμή αποχώρησαν οι κύριοι Σιαφαρίκας και Παναγιώτου και στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Αιόλου προσπάθησε να καταλάβει τι ακριβώς μεσολάβησε σε 10 ώρες. Ο κος Παρδάλης, ο κος Παναγιώτου Μ. και ο κος Μερίτσης προσπάθησαν να μεταβάλλουν την κατάσταση πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατόν και την Κυριακή ο κος Παρδάλης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του συλλόγου για την υπαναχώρηση των μελών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός και κυρίως γιατί δεν αντιληφθήκαμε να υπάρχει σε όλες τις συναντήσεις μας κάτι το οποίο αποτελούσε εμπόδιο στη συνένωση. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά για τον Τρικαλινό αθλητισμό κάποιοι λίγοι ευτυχώς αντιμετωπίζουν τους συλλόγους ως μικρομάγαζα εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών όπως αντιληφθήκαμε τις τελευταίες δυο μέρες. Το ευχάριστο είναι ότι έμειναν ελάχιστοι πια.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ΑΟΤ στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Αγαπητοί φίλαθλοι. Θεωρούμε ότι χωρίς ίχνος αλαζονείας και έπαρσης παρότι θα είχαμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε λόγω της πορείας μας όλα αυτά τα χρόνια , ακολουθήσαμε πιστά αυτά τα οποία πρεσβεύουμε. Κάποια στιγμή όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και κυρίως εκλείψουν από το χώρο αυτοί οι ελάχιστοι που αναφέραμε, οι απόψεις του Αιόλου για την εξέλιξη του αθλήματος στην πόλη θα δικαιωθούν.
Η ομάδα όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια θα πορευτεί στο χώρο με δουλειά και υπομονή. Ελπίζουμε όπως πάντα να σας έχουμε κοντά μας.

Υ.Γ. 1 Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας διευκρινίζουμε ότι η συμμετοχή στο οικονομικό κομμάτι για το budget της νέας χρονιάς, από το απερχόμενο ΔΣ του Αιόλου θα ήταν, αν όχι μεγαλύτερη, ισοδύναμη με αυτή των μελών του ΑΟΤ.

Υ.Γ. 2 Αγαπητοί Σακαφλιάδες. Οι άνθρωποι είναι ρομαντικοί από επιλογή. Τηρούν επίσης την ίδια στάση εσαεί. Δεν είδαμε καμία αντίδραση σας, στη συνένωση Φλαμουλίου – ΑΟΤ καθώς και Μάγων- ΑΟΤ στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Κατανοούμε απόλυτα τους λόγους και τους ανθρώπους που σας οδήγησαν σε αυτή την ανακοίνωση αλλά σας προτρέπουμε στο μέλλον να είστε προσεκτικότεροι έτσι ώστε να μην αυτοαναιρείστε. Καλή αγωνιστική χρονιά να έχετε.

Υ.Γ. 3. Γνωρίζαμε πολύ καλά τις κινήσεις ενός παράγοντα καθώς και ενός παράγοντα – αθλητή όλες αυτές τις μέρες που διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις. Το προσεχές μέλλον θα δείξει αν η επιλογή τους αυτή ήταν και η σωστή».