voulikas_pantelis_vaolΓέννημα θρέμμα Χιώτης, ο Παντελής Βούλικας, έχει υπηρετήσει από διάφορα πόστα το μπάσκετ του νησιού (παίκτης, προπονητής σε συλλογικό αλλά και στη μεικτή). Έτσι θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει το χαρακτηρισμό του… βασιλιά σε τοπικά μέτρα και σταθμά. Μάλιστα ως πολυνίκης προπονητής της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών Χίου (με ΟΜΗΡΟ και ΒΑΟΛ) έχει γευτεί μεγάλες χαρές από το χόμπι που έκανε επάγγελμα. Ένας καλός άρχοντας όμως διώχνει την αξία του όταν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα σχεδίασε.

Αυτό καλείται να κάνει τη φετινή χρονιά ο τεχνικός του ΒΑΟΛ, καθώς η ομάδα του παλεύει στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νότου, με την πλάτη στον τοίχο. Σε αυτό πάνω στάθηκε στις δηλώσεις του στο infobasket.gr εξηγώντας ποσό εύκολο η δύσκολο είναι να διαχειριστείς την κατάσταση, όταν στα μέσα της σεζόν ο Βουρειος δεν έχει ακόμα πανηγυρίσει νίκη στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής.

Για την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη ο Παντελής Βούλικας δήλωσε:

Συγχαρητήρια στον Εργοτέλη για τη νίκη του. Εμείς αντέξαμε για ένα δεκάλεπτο, στη συνέχεια καταρρεύσαμε, παρότι είχαμε έρθει αρκετά καλά προετοιμασμένοι. Δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στην πίεση του Εργοτελη και χάσαμε λίγο το μυαλό μας στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτσι έληξε 33-11. Εκεί νομίζω ότι το παιχνίδι τελείωσε και από εκεί και πέρα και εγώ και ο κόουτς δοκιμάσαμε πια σχήματα για τη συνέχεια. Για εμάς τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν έχουμε κάνει ακόμα νίκη. Κυνηγάμε την πρώτη νίκη στο επόμενο παιχνίδι με την Πεύκη στο γήπεδο μας. Παρόλα αυτά χαιρόμαστε την κατηγορία, γιατί η ομάδα μας δεν είναι για μια χρόνια, έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Και να πέσουμε, θα ξαναγυρίσουμε πάλι σίγουρα σε κάποια χρόνια.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να διαχειριστεί μια ομάδα, η οποία δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη μέχρι τα μισά της σεζόν;

Αυτό είναι το πιο δύσκολο για την ομάδα. Ο ΒΑΟΛ είναι οικογένεια, οι πιο πολλοί παίκτες είναι μαζί μου χρόνια, ξέραμε τι είμαστε, ξέραμε ότι δεν διαθέσαμε λεφτά για μεταγραφές. Τα παιδιά που ήρθαν κάνουν μια μέτρια χρονιά γενικώς. Αλλά παρόλα αυτά έχουμε πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες νίκες κυρίως στο γήπεδο μας και να φύγουμε από την κατηγορία, γιατί στην ουσία έχουμε πέσει, με ψηλά το κεφάλι, όπως κάνουμε κάθε φορά.

Όσον αφορά το επίπεδο του 2ου ομίλου νότου τη φετινή σεζόν:

Το επίπεδο είναι πιο ανεβασμένο φέτος. Είχαμε να εμφανιστούμε στην κατηγορία από το 2007, τότε πέσαμε παρότι είχαμε κάνει εννέα νίκες, με πολύ διαφορετικό βεβαίως μπατζετ, με διαφορετικές καταστάσεις και τα παιδιά όλα στη Χίο για προπόνηση. Τώρα ο ψηλός είναι φαντάρος απολύθηκε μόλις τώρα και ήρθε μόνιμα στη Χίο. Ο Μυτιληνού λείπει, πηγαινοέρχεται από την Ικαρία, όπως καταλαβαίνεται δεν κάνει προπόνηση όλη η ομάδα μαζί και αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε στα παιχνίδια.