Νικητόπουλος: «Δεν ήταν δύσκολο να παραμείνω στην Κόρινθο»

Μπορεί τα βήματα να είναι… δειλά, αλλά γίνονται πάνω σε στέρεες βάσεις. Και πάνω σε αυτές ο ΚΑΟΚ “χτίζει” το μπάσκετ της Κορίνθου. Με το αποτέλεσμα να φαίνεται πως γίνεται αποδεκτό από το κοινό, που ανταποκρίνεται στις προσπάθειες των ανθρώπων να φτιάξουν μία ομάδα η οποία να αντιπροσωπεύει την περιοχή.

Στην πρώτη του χρονιά και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες κατάφερε να πετύχει όλα όσα είχε θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο ΚΑΟΚ… ανανέωσε το ραντεβού του με τη Β΄εθνική και την επόμενη σεζόν.

Πρωτομάστορας σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Τάσος Νικητόπουλος ο οποίος για τρίτη σεζόν θα βρίσκεται στα ηνία της ομάδας. Και πως να μην παραμείνει στο τιμόνι αφού η Κόρινθος στην πρώτη της παρουσία στην κατηγορία κατάφερε έπειτα από ένα δύσκολο πρωτάθλημα και έπειτα από αρκετά εμπόδια να κερδίσει την παραμονή της.

Η μάχη από τα μισά και κάτω της βαθμολογίας ήταν μεγάλη. Μια σκληρή χρονιά έφτασε στο τέλος και ο προπονητής του ΚΑΟΚ κάνει  στο infobasket.gr τον απολογισμό για τη σεζόν που πέρασε. «Ηταν ένα πρωτάθλημα για τη Νίκαια και τις… άλλες ομάδες! Δηλαδή, ο Ιωνικός ήταν μια σκάλα τουλάχιστον παραπάνω από τους υπολοίπους. Ο Διαγόρας και η Κως ήταν από τις πιο ανταγωνιστικές και έφτασαν να διεκδικούν την άνοδο και νομίζω δίκαια η ομάδα του Αιγάλεω ήταν η δεύτερη που ανέβηκε. Από εκεί και πέρα, από την 8η θέση και κάτω ήταν ένα πρωτάθλημα που ουσιαστικά είχε χρόνια να γίνει, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η τελευταία ομάδα που έπεσε είχε οχτώ νίκες. Τις προηγούμενες χρονιές τις τελευταίες αγωνιστικές είχαν κριθεί οι τρεις θέσεις του υποβιβασμού, ενώ φέτος την τελευταία στιγμή κρίθηκαν σχεδόν και οι τέσσερις ομάδες που σώθηκαν. Είναι επιτυχία για την ομάδα μας που παρέμεινε στην κατηγορία, γιατί ήταν δυστυχώς η μοναδική που είχαμε δύο σοβαρούς τραυματισμούς από τον πρώτο γύρο, παίζοντας στο δεύτερο χωρίς δύο βασικούς μας παίκτες κάτι το οποίο και μας στοίχισε. Είχαμε μείνει από παίκτες. Είχαν κουραστεί οι γιατί το δικό μας ρόστερ είχε μικρό ροτέισιον. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση, δεν συμπληρώναμε τον αριθμό των 10 ατόμων για να κάνεις ομαδική. Σε αυτό αντέξαμε και σε αυτό συνέβαλαν οι παίκτες για να φτάσουμε σε αυτήν την επιτυχία να έχει η Κόρινθος ομάδα στη Β΄εθνική».

Ο ΚΑΟΚ μπήκε στο πρωτάθλημα δυνατά καθώς έως την 8η αγωνιστική είχε ρεκόρ 5-3. «Αυτό μάλιστα και με “διπλό” στο Κορωπί, που στην πορεία λίγοι κατάφεραν να περάσουν από αυτήν την έδρα, αν εξαιρέσεις τις ομάδες που ανέβηκαν, αλλά και μέσα στο Ηράκλειο που μέχρι και η Νίκαια έχασε. Και δεν αναφέρομαι στο τέλος γιατί και το Ηράκλειο τότε έμεινε από παίκτες, όταν πήγαμε εμείς είχαν 4-1. Ισως, για μένα δεν μας περίμεναν, γιατί με όσους μιλούσα δεν πίστευαν ότι η Κόρινθος θα σώσει την κατηγορία και ειδικά με αυτό το ρόστερ. Διατηρήσαμε τον κορμό που είχαμε από πέρυσι, έδεσαν και οι μεταγραφές που ήρθαν. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και αν δεν είχαμε αυτούς τις απώλειες, γιατί μπορεί οι τραυματισμοί να είναι μέρος του παιχνιδιού αλλά δύο τόσο σοβαροί σε δύο βασικά στελέχη της ομάδας, δεν μας επέτρεψε να έχουμε την ανάλογη συνέχεια και ένα καλύτερο πλασάρισμα στην κατηγορία, καθώς πιστεύω ότι θα είχαμε μία με δύο τρεις νίκες παραπάνω».

Μία αγωνιστική αλλά συνάμα πετυχημένη χρονιά έλαβε τέλος. Οι στιγμές που μένουν χαραγμένες πολλές, όμως κάποιες ξεχωρίζουν. «Ως προπονητής θυμάται έντονα την τελευταία νίκη μας με τον Ικαρο που και μαθηματικά σωθήκαμε. Τη βίωσα δυνατά γιατί πετύχαμε έναν στόχο που είχαμε βάλει. Με αυτό το μικρό ρόστερ και μπάτζετ καταφέραμε να μείνουμε στη Β’ εθνική. Αλλά ως ομάδα, νομίζω η νίκη μας στο Ηράκλειο ήταν αυτή που δείξαμε ότι πρέπει να μας υπολογίζουν. Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, βάλαμε 90 πόντους». Από την άλλη όμως υπάρχουν και οι κακές στιγμές. «Ολες οι ήττες μας πονέσαν, όμως οι τραυματισμοί του Κωνσταντίου και του Καρούζου ήταν οι πιο άτυχες στιγμές για την ομάδα μας».

Μία νέα σεζόν αρχίζει και ο ΚΑΟΚ χτίζεται ξανά για το επερχόμενο πρωτάθλημα. Οι κινήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, κάποιες ανανεώσεις έχουν ανακοινωθεί και αναμένεται και συνέχεια. «Όταν πήγα στην Κόρινθο συμφωνήσαμε με τη διοίκηση ότι θα πρέπει να υπάρχει έντονο στοιχείο της εντοπιότητας. Πρώτο μας μέλημα ήταν αυτό και ήδη οι πρώτες ανανεώσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι από παιδιά που είναι από την πόλη. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να πετυχαίνεις τους στόχους της με παιδιά από τον τόπο της. Γιατί προσελκύει και πιο πολύ τον κόσμο και γενικά είναι πιο υγιές να έχει παιδιά από τον τόπο και να κάνει 3-4 μεταγραφές. Και όταν λέω τόπο δεν εννοώ μόνο από την Κόρινθο αλλά και από τις γύρω περιοχές. Αυτός είναι και φέτος ο στόχος μας, να διατηρήσουμε τον κορμό γιατί οι περισσότεροι παίκτες έκαναν καλή χρονιά. Θα δούμε και με τον Καρούζο αν θέλει να μείνει, η ομάδα σίγουρα θέλει. Από εκεί και μετά να δέσουμε και με τρεις μεταγραφές γιατί η χρονιά θα είναι δύσκολη καθώς φέτος στο ξεκίνημα θα μας υπολογίζουν. Στόχος μας βέβαια είναι να πάμε καλύτερα, δηλαδή να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι αλλά για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο είναι ακομα νωρίς».

Οι ομάδες προετοιμάζονται για το νέο πρωτάθλημα και ήδη κάποιες από αυτές έχουν κάνει τις πρώτες κινήσεις. Πως λοιπόν θα είναι η νέα σεζόν; «Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή η Νίκαια ήταν ένα ερωτηματικό και όταν ανέλαβε ο κ. Τσάπας έγινε μία σούπερ ομάδα, όντας φαβορί ακόμα και για το επόμενο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι οι ομάδες που θα ανέβουν θα είναι ανταγωνιστικές πολύ, ο Οίακας έχει δείξει ότι έχει αυτή τη δυναμική. Είναι και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α2. Ακόμα όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα ρόστερ. Πάντως προβλέπεται έναν ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά πιο ασφαλής προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε όταν θα γνωρίζουμε τα ρόστερ».

Για ακόμα μία χρονιά, η τρίτη συνεχόμενη, ο Τάσος Νικητόπουλος θα είναι κάτοικος Κορίνθου. Φαίνεται πως η πόλη αυτή του… πάει και πως έχει γίνει δεύτερο σπίτι το. «Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω εκτός Αθηνών. Υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα, είναι κοντά. Οι αθηναϊκές ομάδες είναι πολλές αλλά λίγες έχουν τόσους ανθρώπους να τρέχουν. Υπάρχει ο κόσμος που σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι σχεδόν γεμίζει το γήπεδο. Ουσιαστικά βρήκα εξελίξιμα παιδιά, με ταλέντο και γι΄αυτό το λόγο κάναμε και καλή πορεία στη Β΄εθνική. Εχει και παιδιά με εμπειρία, όπως ο Κεφαλάς και ο Κατσαμάκης, με ταλέντο όπως ο Μακρής, ο Κωνσταντίνου και ο Σακελλαράκης. Πάνω σε αυτό σου δίνουν τη δυνατότητα να δουλέψεις να βγάλεις ορισμένα πράγματα που θέλεις. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Δίπλα μου επίσης υπάρχουν εξαιρετικοί συνεργάτες ο Αντώνης Διαμαντίδης και ο γυμναστής ο Νίκος Σκλιας. Υπάρχει και πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση, δεν ήταν δύσκολο να παραμείνω στην Κόρινθο. Νιώθω και εγώ πλέον λίγο Κορίνθιος».

.
Διαβάστε ακόμη…