Νικολαΐδης: «Τρεφόμαστε από τις νίκες»

sotiris-nikolaidisΠέτυχε μία από τις σπουδαιότερες νίκες της αγωνιστικής και πλέον μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Μετά το “διπλό” στην έδρα του ΓΣ Λάρισας το Στρατώνι βάζει “πλώρη” για ακόμα καλύτερες ημέρες. Ο κόουτς της ομάδας, Σωτήρης Νικολαΐδης, από το 2010 όταν κι άφησε τα παρκέ για να βάλει το κουστούμι του προπονητή δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα και μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις φιλοδοξίες που έχει με το Στρατώνι.

Αναλυτικά:
Για τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του ΓΣ Λάρισας
“Ο ΓΣ Λάρισας είναι μία καλή ομάδα κι είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Βρισκόμαστε στην 6η αγωνιστική κι έχουμε δώσει 4 ματς εκτός έδρας, ενώ τα δύο εντός που παίξαμε ήταν απέναντι στον Αστακό αλλά και στο Άργος που παραδοσιακά παρουσιάζει καλές ομάδες. Χθες ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, καθώς μετά την κακή εντός έδρας ήττα από το Άργος στην 4η παίξαμε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς κάνοντας το 2/2. Αρχικά νικήσαμε τους Τιτάνες Παλαμά και η νίκη κόντρα στη Λάρισα ήταν το… κερασάκι στην τούρτα. Ο ΓΣΛ είναι μία δυνατή ομάδα που συνδυάζει νιάτα, αθλητικότητα και εμπειρία. Έχει αρχές στο παιχνίδι του, οπότε χαίρομαι γιατί απέναντι σε έναν τόσο καλό αντίπαλο καταφέραμε να παίξουμε όπως έπρεπε και να πάρουμε μία σημαντική νίκη που μας βοηθάει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Αυτά τα παιδιά τρέφονται από τις νίκες και μέσα από αυτό δυναμώνουν πάρα πολύ”.

Για το ρόστερ της ομάδας και τη φιλοσοφία πάνω στην οποία “χτίστηκε”
“Πέρσι είχαμε 11 παιδιά στο ρόστερ κι από αυτά ήθελα να μείνουν τα 4. Για διάφορους λόγους στην ομάδα διατηρήθηκε μόνο ο Γιάννης Δασκαλόπουλος, ο οποίος είναι και ο αρχηγός. Ουσιαστικά δημιουργήθηκε μία εντελώς νέα ομάδα με 13 νέα πρόσωπα που ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις που είχα θέσει. Θέλω παιδιά που να θα θυσιάζουν το εγώ για το εμείς και να έχουν τη διάθεση για σκληρή δουλειά προκειμένου να πάνε παραπάνω. Προσπαθήσαμε να πάρουμε μικρούς όχι μόνο για τον κανονισμό αλλά που θα μπορούν να παίξουν και να έχουν ρόλο. Με αργά βήματα αλλά σωστά χτίστηκε το ρόστερ πάνω σε φέρελπις αθλητές που έχουν διάθεση να προοδεύσουν και κίνητρο για να πάνε παραπάνω. Παίκτες με καλή νοοτροπία και φιλόδοξους, δηλαδή”.

Για τους στόχους που υπάρχουν
“Εμένα η φιλοδοξία μου είναι αυτήν την ομάδα να την βοηθήσω να προοδεύσει και να την πάω όσο πιο ψηλά γίνεται. Όπως σαν παίκτης έτσι και σαν προπονητής δεν μου αρέσει να κρύβομαι, οπότε σε όλα τα παιδιά μίλησα ξεκάθαρα και τους είπα τι θέλω να καταφέρω. Αυτό θα γίνει σιγά σιγά, καθώς για να χτίσουμε θα πρέπει να βρούμε τα κατάλληλα υλικά και με υπομονή κι επιμονή να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη δική μου σεζόν στην ομάδα και η φιλοσοφία μας είναι να μπαίνουμε σε κάθε ματς με στόχο να κερδίσουμε γιατί μόνο έτσι φτιάχνονται οι σωστές νοοτροπίες. Η ομάδα για να έχει ταυτότητα πρέπει να μπαίνει για να κερδίζει κάθε βράδυ και στο τέλος να κάνει τον απολογισμό. Το θετικό είναι ότι σε όλους αυτούς τους στόχους που έχω θέσει υπάρχει στο πλευρό μου μία εξαιρετική διοίκηση που στηρίζει κάθε μου απόφαση και επιθυμία. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει ο προγραμματισμός”.