Ντέρμπι κορυφής μάχες στην… ουρά

Ντέρμπι κορυφής και πολλές μάχες στα… χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα κρύβει η 20η αγωνιστική. Οι Σέρρες φιλοξενούν τον ΚΑΟΔ, ενώ στο Μετς και στον Υμηττό θα παιχτεί το ποιος θα παραμείνει στην κατηγορία.

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Λαυρίου, 17:30)

Ο τραυματισμός του Σάκη Γιαννακόπουλου έχει συσπειρώσει όλο το Λαύριο. Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη θέλει τόσο τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά ανόδου, όσο και για την αφιερώσει στον άτυχο παίκτη. Από την άλλη, ο Πανερυθραϊκός αναμένεται να χτυπήσει το παιχνίδι, αφού χρειάζεται τη νίκη για να παραμείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός οι γνωστοί πλέον, Λάκκας, Βλαχόπουλος, Καραβανάς.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Νήαρ Ηστ, 17:30)

Να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής θέλει ο Αρκαδικός. Η ομάδα της Τρίπολης αν και σε αυτό το παιχνίδι θεωρείται το φαβορί, οι γηπεδούχοι όμως, έχουν αποδείξει ότι στο γήπεδο τους μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ (Αμαλιάδας, 15:30)

Με τη φόρα που έχει πάρει το Ρέθυμνο είναι πολύ πιθανό να σπάσει και πάλι το δικό του ρεκόρ στα εύστοχα τρίποντα!! Το σίγουρο είναι ότι οι Κρητικοί είναι το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι, ενώ ο Κόροιβος χρειάζεται τη νίκη για να συνεχίσει να έχει ελπίδες για την παραμονή. Για ακόμα ένα παιχνίδι αμφίβολος είναι ο Δημήτρης Αποστολόπουλος.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΚΑΟΔ (ΔΑΚ Σερρών, 17:30)

Ντέρμπι πρωτοπόρων και όπως είναι φυσικό συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. Οι «κυανοκίτρινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν τους δύο βαθμούς που θα τους διατηρήσουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι Δραμινοί επιδιώκουν να διευρύνουν το σερί των νικών τους απέναντι σε έναν από τους πιο ισχυρούς της κατηγορίας. Το δυσάρεστο για τους Σερραίους είναι η απουσία του Φίλιππου Συμεωνίδη, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που θα παραταχθούν πλήρεις.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μετς, 17:30)

Για τους «ροσονέρι» η νίκη είναι μονόδρομος ώστε να συνεχίσουν να διατηρούν τις ελπίδες τους ζωντανές για την παραμονή. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έρχεται αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, ενώ το θετικό είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Ο Απόλλων ύστερα από τη νίκη επί των Ικάρων, θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να γυρίσει στην Πάτρα με το «διπλό». Εκτός παραμένει ακόμα ο Γιάννης Ψαθάς.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Υμηττού, 17:30)

Μόλις ένα βαθμός απέχουν οι δυο ομάδες που θέλουν το ίδιο τη νίκη καθώς καμία δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της. Ο Αμύντας χρειάζεται τους δύο βαθμούς για να αποφύγει τα… προβλήματα, ενώ η επιστροφή του Κώστα Σορώτου στο κλειστό του Υμηττού, όπως είναι φυσικό προσελκύει τα βλέμματα. Εκτός για τους γηπεδούχους παραμένει ο Κώστας Μπούτρος.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Β’ Ελευσίνας, 17:30)

Να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα θέλει ο Πανελευσινιακός. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Γιώργο Τύρλα, ενώ σταδιακά επιστρέφει και ο Αλέξανδρος Σιγκούνας. Το παιχνίδι ωστόσο, αναμένεται ιδιαίτερα δυνατό αφού ο Ερμής θα παλέψει για το «διπλό» για να παραμείνει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Ροϊτικων, 17:30)

Κρίσιμο παιχνίδι για την Ολυμπιάδα, η οποία θέλει πάση θυσία τη νίκη. Οι «πορτοκαλοί» εντός έδρας παρουσιάζονται ιδιαίτερα ισχυροί και έτσι το παιχνίδι δεν αναμένεται εύκολο για του Αργίτες. Οι δύο βαθμοί που χωρίζουν τις δύο ομάδες δεν εξασφαλίζουν τίποτα όμως και στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χρειάζονται και αυτοί τη νίκη. Θετικό και για τις δύο ομάδες ότι δεν έχουν απουσίες.