Δύο μήνες διαδρομής και στο βάθος του δρόμου φαίνεται η… Β’ εθνική, αν και ο Παύλος Νώντας παραμένει ακόμη συγκρατημένος. «Οι στραβές γίνονται από εκεί που δεν το περιμένεις», σχολιάζει με τρεμάμενη φωνή ο προπονητής του Οίακα, που δούλεψε πολύ μέχρι να δει τους παίκτες του να αποκτούν το «μέταλλο» του νικητή, που χρειαζόταν η ομάδα για να φτάσει έως εδώ. 
Το δικό του… σφυρηλάτημα μοιάζει να έχει πιάσει τόπο, οι παίκτες δείχνουν ότι έχουν αποδεχθεί τους ρόλους που τους έχει μοιράσει ο προπονητής τους και ο Οίακας πάει από το καλό στο καλύτερο. Με τη νίκη μέσα στο Ίλιον να αντικατοπτρίζει εν πολλοίς όλη αυτή τη δουλειά που έχει γίνει στο Ναύπλιο

Ο Οίακας φύλαγε το καλύτερο για το ντέρμπι! Η ομάδα του Ναυπλίου έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Ένωση Ιλίου. «Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και τους εύχομαι πραγματικά την άνοδο», δηλώνει αρχικά ο προπονητής του Οίακα σχολιάζοντας στην πορεία την εικόνα της ομάδας του. «Η ομάδα έπιασε μια τρομερή απόδοση και κατάφερε να τη διατηρήσει στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και όταν το Ίλιον αντέδρασε, καταφέραμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να ανταπεξέλθουμε».

Το Ναύπλιο φόρτσαρε και δεν έβλεπε από κάποιο σημείο και μετά τίποτα μπροστά του. «Ένα ματς κλειδί το οποίο θεωρώ ότι μας έδεσε ως ομάδα και από τότε έχουμε δείξει μέταλλο, όλα τα στοιχεία μιας καλής ομάδας, είναι μετά την Αχαγιά. Τα στοιχεία υπήρχαν από το καλοκαίρι, γι΄ αυτό και ήρθαν και τα συγκεκριμένα παιδιά στην ομάδα. Η επιτυχία αρχικά ξεκινά από τη διοίκηση που είπε “ναι” σε όλους και με έκανε τον πιο ευτυχισμένο προπονητή της κατηγορίας, ότι ήθελα το πήρα. Μετά ότι άλλο έχει να κάνει με τα παιδιά, είναι όλα τους πολύ καλά».

Η πορεία όμως δεν ήταν από την αρχή ιδανική εξαιτίας κάποιων απρόσμενων ηττών. Όμως τα… στραβοπατήματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν πτόησαν τον Οίακα. «Εκεί έχει να κάνει με τον χαρακτήρα των παιδιών, δεν παράτησαν τίποτα. Καταλαβαίναμε ότι όλα ήταν θέμα χρόνου, απλά έπρεπε να βρούμε τη χημεία μας, γιατί η αλήθεια είναι ότι ήμασταν μία καινούργια ομάδα και δουλέψαμε πάνω σ΄ αυτό. Τα αποτελέσματα στην αρχή, ήταν κάτι το φυσιολογικό. Δεν είχαμε μέταλλο νικητή. Όλοι τους πέρυσι ήταν πενταδάτοι. Φέτος αυτό έπρεπε να το ρυθμίσουμε λίγο γιατί άλλη η ψυχολογία του πενταδάτου και άλλο να πρέπει να δώσω και κάτι στον συμπαίκτη μου. Αυτό ήθελε χρόνο για να βγει. Όλα τα παιδιά κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν για το καλό της ομάδας και σε αυτό τους δίνω ένα πολύ μεγάλο μπράβο γιατί δεν είναι εύκολο».

Όταν κάποιον αναφέρεται στον φετινό Οίακα ένα όνομα του έρχεται στο μυαλό. Μιχάλης Πελεκάνος, ηγέτης μέσα και έξω από το παρκέ. Αν κάποιον δεν τον δει πως πανηγυρίζει τη νίκη της ομάδας του δεν μπορεί ακριβώς να καταλάβει για τι αθλητή μιλάμε… «Είναι όπως τον γνώρισα από τότε που ήταν 16 χρονών και ήμασταν συμπαίκτες στο Περιστέρι. Ο χαρακτήρας του είναι και ο λόγος που είναι στην ομάδα. Τι να πω για τον Πελεκάνο. Όσο μπάσκετ ξέρουμε όλοι μας, το γνωρίζει μόνος του. Δεν μας… βλέπει. Δεν το συζητώ ότι είμαι ευτυχισμένος και τυχερός που τον έχω στην ομάδα μου. Στα αποδυτήρια μέσα είναι ηγέτης. Δεν είναι σταρ με την κακή έννοια».

Το Ναύπλιο είναι πρώτο με δύο βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Ένωση Ιλίου και με έξι αγωνιστικές να απομένουν ο Οίακας δείχνει να έχει χαράξει το δρόμο της προς τη Β΄ εθνική. «Τα δύσκολα παιχνίδια θεωρητικά, γιατί δεν υποτιμώ κανέναν, όλοι παίζουνε μπάσκετ και οι στραβές γίνονται από εκεί που δεν το περιμένεις. Γι΄ αυτό και σέβομαι όλες τις ομάδες, όμως θεωρώ πιο δύσκολο ματς αυτό στην Αχαγιά που είναι σε ένα μήνα».