Ξεκινάει η σεζόν, νέα πρόκληση για την Καρδίτσα

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος μπαίνει η Καρδιτσα, σε μια χρονιά με πολλές προκλήσεις για την ομάδα. Η πρώτη πράξη του πρωταθλήματος της Α2 θα γίνει το Σάββατο (05/10, 17:00) με το εντός έδρας ματς απέναντι στο Παγκράτι.

Το παιχνίδι θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου, με δεδομένο ότι το νέο κλειστό γυμναστήριο δεν έχει ακόμη παραδοθεί σε χρήση, κάτι που θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα, βάζοντας τέλος στην αναμονή ετών για τον αθλητισμό της περιοχής μας. Το νέο κλειστό γυμναστήριο λοιπόν είναι προ των πυλών να παραδοθεί και να ανοίξει τις πύλες του, όμως τόσο η ομάδα όσο και οι φίλαθλοι της περιοχής μας, θα αναγκαστούν να περιμένουν για μερικές ακόμη ημέρες.

Στην παραδοσιακή του έδρα λοιπόν, ο Α.Σ.Κ. υποδέχεται το Παγκράτι, μια ομάδα με 90 χρόνια ιστορία και πολύ σημαντική διαδρομή στο ελληνικό μπάσκετ. Μετά από απουσία δυο ετών, το Παγκράτι επανήλθε στην Α2 Εθνική με φιλοδοξίες και θα φιλοξενηθεί το Σάββατο στην πόλη μας, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων.

Για τον Α.Σ.Κ., το παιχνίδι έχει εξαιρετική σημασία, αφού θέλει να μπει νικηφόρα στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας πως οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους και εκπλήξεις. Η ομάδα έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει την προετοιμασία της, βρίσκεται από τη Δευτέρα σε αγωνιστική προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τα πλεονεκτήματά της, αλλά και το αβαντάζ της έδρας. Ο Σωτήρης Μπιλλής θα απουσιάσει καθώς βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ενώ ο Κώστας Κομποδιέτας και οι συνεργάτες του, ελπίζουν πως θα έχουν όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή τους, αφού τα μικροπροβλήματα τραυματισμών της τελευταίας στιγμής δε λείπουν.

Στη διάρκεια της προετοιμασίας, η ομάδα δούλεψε σε υψηλούς ρυθμούς, έδωσε έξι φιλικούς αγώνες αλλά και δυο για το κύπελλο Ελλάδας και τώρα, βρίσκεται μπροστά στο κύριο στόχο της χρονιάς, που δεν είναι άλλος από την καλύτερη δυνατή θέση στο νέο
πρωτάθλημα της Α2 . Με νέο προπονητή, τον Καρδιτσιώτη Κώστα Κομποδιέτα, με σταθερό κορμό επτά παικτών από την περυσινή σεζόν, τους Θέο και Ζωιτσάκο να επιστρέφουν στην ομάδα, αλλά και πέντε συνολικά νέα πρόσωπα, η ομάδα του Α.Σ.Κ. απαρτίζεται από έμπειρους αλλά και νέους παίκτες, με γνώση της κατηγορίας αλλά και διάθεση για διάκριση, που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο νέο, συναρπαστικό μαραθώνιο της Α2 που ξεκινά το Σάββατο (05/10).