Ξεκινούν οι εγγραφές στις ακαδημίες του Απόλλωνα Π.

apollon_patrasΤο Σαββατοκύριακο 29-30 Αυγούστου δίνεται το… σήμα εκκίνησης των ακαδημιών μπάσκετ του Απόλλωνα Πάτρας, όπως ενημέρωσε ο σύλλογος. Στόχος και τούτη τη χρονιά είναι οι ακαδημίες ν΄ αποτελέσουν τη “βάση” του συλλόγου, αλλά παράλληλα να δώσουν στα παιδιά που θα ενταχθούν σε αυτές τη δυνατότητα ν΄ αγαπήσουν το άθλημα, μέσα από ένα υγιές μαθησιακό-αθλητικό περιβάλλον, επιτρέποντας παράλληλα στους μικρούς αθλητές να απελευθερώσουν τη φαντασία και το προσωπικό τους ένστικτο και να διοχετεύσουν την ενεργητικότητά τους σ’ ένα δημιουργικό περιβάλλον…

Όπως αναφέρει, λοιπόν το σχετικό δελτίο Τύπου του συλλόγου “… σύμφωνα με τον προγραμματισμό του εναρκτήριου Σαββατοκύριακου οι μικροί αθλητές και αθλήτριες που επιθυμούν να ενταχθούν στις ακαδημίες του Συλλόγου, μπορούν να προσέλθουν στο γήπεδο του Απόλλωνα, στην Περιβόλα Πατρών, οποιαδήποτε ώρα από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 13:30 για την εγγραφή και την άμεση ένταξη τους σε τμήμα.

Και φέτος, η Διοίκηση του Απόλλωνα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων υποδομής επιδιώκοντας στο μέλλον τη στελέχωση των αγωνιστικών της τμημάτων. Σκοπός των πρότυπων ακαδημιών του Συλλόγου, είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών για το αθλήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ, σε ένα υγιές μαθησιακό-αθλητικό περιβάλλον, επιτρέποντας παράλληλα στους μικρούς αθλητές να απελευθερώσουν τη φαντασία και το προσωπικό τους ένστικτο και να διοχετεύσουν την ενεργητικότητά τους σ’ ένα δημιουργικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στις ακαδημίες του ιστορικού Συλλόγου, τα παιδιά μέσα από υγιείς διαδικασίες και με την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων προπονητών, εκτός από τη μύησή τους στον αθλητισμό, αποκτούν πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

Τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών στο μπάσκετ είναι ο Κώστας Πετρόπουλος ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο επέστρεψε στην οικογένεια του Απόλλωνα ενώ την τεχνική επίβλεψη στα τμήματα του βόλεϊ θα συνεχίσει να εχει ο έμπειρος προπονητης Γιώργος Χριστόπουλος.

Οι προπονήσεις θα γίνονται στα τρία κλειστά γήπεδα του Συλλόγου σε ολιγομελή τμήματα, με τη δυνατότητα ταυτόχρονης προπόνησης τμημάτων διαφόρων ηλικιών και αθλημάτων ώστε να διευκολύνεται η συμμετοχή παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ακαδημίες του μπασκετ νέες εγγραφές θα γίνουν δεκτές για γεννηθέντες απο το 2003 και έπειτα ενώ οι αθλητές και αθλήτριες όλων των άλλων ηλικιών θα μπορούν να ενσωματώνονται στα τμήματα υποδομών έπειτα απο εισήγηση του τεχνικού διευθυντή, Κώστα Πετρόπουλου.

Σε ότι αφορά στο άθλημα του βόλεϊ, θα λειτουργήσουν ειδικά τμήματα εκμάθησης για παιδιά μεγαλυτέρων ηλικιών σε κατάλληλα τμήματα καθώς καθώς επίσης θα τεθεί σε λειτουργία για μια ακόμη χρονια και το “φοιτητικό” τμήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνο 2610643712 αλλά και στην ιστοσελίδα www.apollonpatras.gr/academies.htm”.