Οικονομάκης: «Δεν υπάρχουν προβλέψεις»

Το νέο ξεκίνημα στην Α2 θα βρει τον Κόροιβο με νέο προπονητή στον πάγκο. Ο Κώστας Οικονομάκης είναι και επίσημα νέος προπονητής της ομάδας και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ αναφέρθηκε στους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση, τους στόχους που θέτει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Φιλαθλητικό που θα βρει απέναντι του στη πρώτη φάση του Κυπέλλου .

Αναλυτικά:

Για τη νέα του ομάδα τον Κόροιβο:

«Έγινε μία ειλικρινής κουβέντα με τους ανθρώπους της ομάδας. Το μπάτζετ που καθορίστηκε νομίζω είναι βιώσιμο. Ένας από τους βασικότερους λόγους που δέχτηκα να αναλάβω τον Κόροιβο είναι γιατί εκτίμησα ότι παρότι έπεσε από την Α2 πολύ γρήγορα ξανασηκώθηκε και παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Αυτό μου δείχνει ότι η ομάδα είναι μαχητική και μπορεί να πάει μπροστά. Με την εμπειρία που έχουν πλέον στη διοίκηση δεν θα ξανακάνουν τα λάθη του παρελθόντος και θα αποφύγουν τις υπερκοστολογήσεις των παικτών. Δυστυχώς στις επαρχιακές ομάδες πληρώνουν πολλές φορές υπεραξίες για να φέρουν έναν παίκτη. Για εμένα είναι θετικό ότι γνώρισα ανθρώπους που έχουν αρκετό μπάσκετ μέσα τους. Η ομάδα γενικά είναι καλά οργανωμένη και το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξει μία καλή οικονομική ροή για να δουλέψουμε απερίσπαστοι».

Για τους στόχους που θέτει στο πρωτάθλημα της Α2:

«Πρώτα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιους παίκτες θα έχουμε. Ψάχνουμε για μία 5αδα παικτών που θα τραβήξει το κουπί του πρωταθλήματος και θα πλαισιώνεται από τους τρεις αξιόλογους παίκτες που έμειναν από πέρσι (Χατζόποπουλος, Σακελαράκης, Αντωνιάδης). Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο αξιόμαχο γιατί στο πρωτάθλημα που ξεκινάει δεν υπάρχουν προβλέψεις ούτε για την άνοδο ούτε για την παραμονή. Αυτό που διακρίνω είναι ότι γενικά στις περισσότερες ομάδες επικρατεί προβληματισμός για το πως θα τελειώσει το πρωτάθλημα τελικά. Ελπίζω πλέον οι σύλλογοι μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνουμε να έχουν αποκτήσει εμπειρία ώστε να έχουν οικονομικά συγκεκριμένα και πραγματοποιήσιμα».

Για το ρόστερ το οποίο δεν έχει στελεχωθεί ακόμα:

«Για το ρόστερ ψάχνουμε πέντε παίκτες πεντάδος. Το ύψος του πήχη θα μπει όταν ολοκληρώσουμε το ρόστερ και μέχρι τα Χριστούγεννα θα βάλουμε τους στόχους μας. Ξεκινάμε θέλοντας την παραμονή και βλέπουμε στην πορεία τι θα μας δώσει και τι μπορούμε να πάρουμε από το πρωτάθλημα».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου που φέρνει τον Φιλαθλητικό στο δρόμο του Κοροίβου:

«Πρόκειται για μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα που πέρσι ήταν μαζί με τον Κόροιβο στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Ανέβηκαν άξια, καθώς έδειξαν μία σταθερότητα μέσα στη χρονιά. Τους σεβόμαστε αν και για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι μία υποχρέωση. Αν πάμε κι έχουμε ρόστερ θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».