Εντός του παρκέ δύο ομάδες “βλέπουν” την άνοδο στην Α1 προ των πυλών, όμως εκτός παρκέ το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να… χαρούν είναι ορατό! Και αυτό διότι τα οικονομικά προβλήματα που “κουβαλούν” οι Πανιώνιος και Ηρακλής είναι γνωστά στους “μπασκετικούς κύκλους” και πλέον για αυτά τα οικονομικά “αγκάθια” η αναφορά δεν γίνεται μόνο “εν κρυπτώ”, αλλά και με λεπτομέρειες.

Όπως κάνει το grizoilikoi.blogspot.gr, που αναφέρεται στα χρέη τόσο του Πανιωνίου, όσο και εκείνα του Ηρακλή. Αρχικά το συγκεκριμένο blog – που είθισται να βγάζει αρκετές διαιτητικές ειδήσεις – αναφέρθηκε στα χρέη που εμφανίζονται συνεχώς στον Πανιώνιο και που έχουν κάνει τον Ίωνα Βαρουξάκη “… να έχει φρίξει με τα χρέη” καθώς “… έχει όλη την καλή διάθεση να δώσει χρήμα για να εξαφανιστούν τα οφειλόμενα αλλά διαπιστώνει ότι εμφανίζονται σαν τη Λερναία Ύδρα”! Τη “σκυτάλη” πήρε το gazzeta.gr που έγραψε ότι ο πρόεδρος του Πανιωνίου δεν έχει ξεκινήσει την εκκαθάριση της ΚΑΕ καθώς όπως αναφέρει “… αιτία [είναι] τα πολλά χρέη της ομάδας τα οποία «ξεπηδούν» συνέχεια έχοντας ανεβάσει το ποσό οφειλών γύρω στο 1.300.000 ευρώ κι έχει ακόμη ανοδικές τάσεις. Ο Ίωνας Βαρουξάκης δεν είχε τη συγκεκριμένη «εικόνα» όταν αναλάμβανε την προεδρίας της ομάδας και πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ακόμη κι αν ανέβει για αγωνιστικούς λόγους ο Πανιώνιος στην Α1, θα είναι δύσκολο να αγωνιστεί αφού τα χρέη θα εμποδίζουν τη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία”.

Χρέη από το παρελθόν…

Το διαιτητικό blog, πάντως επανέρχεται και αναφέρεται και στα χρέη του Ηρακλή, που μπορεί εντός παρκέ να φαντάζει ότι είναι πολύ κοντά στην Α1, όμως δεν αποκλείεται να τα βρεί… μπαστούνια από τα παλιά χρέη της ομάδας. Γράφει χαρακτηριστικά:

“Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, υπήρξε πριν από καμιά δεκαετία και βάλε ειδική ρύθμιση (νόμος 2947/2001), την οποία είχε εμπνευστεί τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να «σώσει» από την οικονομική καταστροφή και τον αναγκαστικό υποβιβασμό τις ομάδες μπάσκετ της εκλογικής του περιφέρειας.

Εκεί “καθάρισαν” οι “γριές”, αλλά το 2013 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας, ένας 68χρονος ημεδαπός για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, ως πρώην έφορος ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή. To ύψος των οφειλών ανέρχονταν στα 2.875.384,85 ευρώ!!!
Και πάμε στο σήμερα, όπου όταν με το καλό τελειώσει το πρωτάθλημα και ανέβει τότε θα καταθέσει στην ΕΕΑ την παλιά ΚΑΕ.
Κάπου 400 χιλιάρικα είναι το χρέος.
Το θέμα είναι αν βρει νέα ΚΑΕ!!! Αυτό ψιθυρίζεται…
Υπάρχει μια λύση για τις γριές, που την σκέφτονται και μάλλον θα την ενεργοποιήσουν.
Το θέμα είναι αν υπάρξει προσφυγή (που θα υπάρξει) από τις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον αλλά και τους παίκτες που ίσως, να θεωρήσουν ότι το παραθυράκι βρέθηκε για να μην εξοφληθούν.
Το πράγματα περιπλέκονται τότε…”.

Πληροφορίες από grizoilikoi.blogspot.gr και gazzetta.gr