Οικονομόπουλος: «Νίκη που φτιάχνεις χαρακτήρα»

Ο  Ανδρέας Οικονομόπουλος έμελλε να έχει τον τελευταίο λόγο στο χθεσινό (11/3) τοπικό ντέρμπι της Αχαγιάς στο Αίγιο, αφού ήταν εκείνος που δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της δεύτερης παράτασης, κέρδισε το φάουλ και με δύο και κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Ερωτηθείς τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή, μιας και η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ, απάντησε: «όταν πήγα στις βολές με βοήθησε το γεγονός ότι προ τριετίας είχε γίνει ακριβώς το ίδιο. Τότε έπαιζα στον Έσπερο, ήταν τη χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα. Είχα δύο βολές σε 3 δευτερόλεπτα για τη λήξη και ενώ ήμασταν έναν πόντο πίσω ευστόχησα και στις δύο και κερδίσαμε. Ίδιο γήπεδο, ίδια ομάδα, οπότε ένιωσα κάπως οικεία. Στόχος ήταν να βάλω έστω τη μία γιατί οι Γκόβας, Μαναβόπουλος, Φωτίου είχαν αποβληθεί με πέντε φάουλ και θα είχαμε πλεονέκτημα στη παράταση με μοναδικό έμπειρο παίκτη τον Γκιζογιαννη που ήταν σαφώς κουρασμένος».

Όσον αφορά στη σημασία της συγκεκριμένης νίκης για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο σέντερ της Αχαγιάς 82 είπε: «Θεωρώ ότι είναι μία ακόμα πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες όπως αυτή του Αιγίου διότι μάς κρατά στην πρώτη τετράδα και μας βοηθά για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Είναι μια νίκη που φτιάχνεις χαρακτήρα και μαθαίνεις για τα επόμενα παιχνίδια».

Όσον αφορά στο όνειρο της ανόδου, μιας και η Αχαγιά 82 βρίσκεται στην τρίτη θέση, όπου «συγκατοικεί» με τον Γλαύκο, «η άνοδος αυτή τη στιγμή θεωρείται εφικτός στόχος. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν κάνουμε όνειρα αν είναι να έρθει κάτι θα έρθει».

Μία από τις «ατάκες» του κόουτς , Θανάση Λιόνα είναι «συνεχίζουμε τη δουλειά μας». Η «δουλειά» λοιπόν, των παικτών της Αχαγιάς 82 επικεντρώνεται στο επόμενο τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο την ΕΑΠ, που ξυπνά… μνήμες, μιας και οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί στο γυμναστήριο της Αχαγιάς (εκτός έδρας έχουν αναμετρηθεί και στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος) τελευταία φορά, πριν δύο χρόνια, σε ένα κατάμεστο γήπεδο με στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Ο Ανδρέας Οικονομόπουλος ερωτηθείς τι περιμένει από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας αυτήν την Κυριακή, τόνισε: «Το θυμάμαι το ματς αυτό, πριν δύο περίπου χρόνια, ήταν κατάμεστο το γήπεδο με φιλάθλους και από τις δύο ομάδες. Είναι τοπικό ντέρμπι, η ΕΑΠ παλεύει κάθε αγωνιστική, είναι μια αξιόλογη ομάδα που την χαρακτηρίζει το ότι μάχεται και δεν τα παρατάει ποτέ. Πιστεύω πώς ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο. Εμείς τον θέλουμε δίπλα μας, προσπαθούμε κάθε Κυριακή να τους κάνουμε χαρούμενους και μάς βοηθάνε όταν έρχονται να μάς στηρίξουν».