Οι δηλώσεις από το Κύδωνας-Σπόρτιγκ

sdrakasΟ Κύδωνας πήρε μία σημαντική νίκη απέναντι στον Σπόρτιγκ και ο Κώστας Σδρακάς σε δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα σχολίασε την εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο της ομάδας. 

 «Το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών. Συνολικά. Σε αυτά κρίνονται όλα. Μπήκαμε μουδιασμένοι και με βαριά πόδια στο παιχνίδι. Αυτό μας δυσκόλεψε στην κίνησή μας. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε και γι΄αυτό ήμασταν καλύτεροι. Μπροστά δουλέψαμε καλά. Αν δεν κάναμε πολλά λάθη θα πετυχαίναμε μεγαλύτερη διαφορά. Εμείς προσπαθούμε να δουλεύουμε όχι μόνο στο σκορ, αλλά να κάνουμε δουλειά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Παίζουμε άμυνα, κερδίζουμε ριμπάουντ κτλ».

Για το αν μπορεί ο Κύδων να πάρει νίκη στα δύο επόμενα εκτός έδρας ματς: «Θέλουμε υγεία και να δουλεύουμε όλοι μαζί και να βελτιωνόμαστε, μέρα με τη μέρα. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτά τα δύο ματς θα διεκδικήσουμε, ό,τι μας αναλογεί».

Για τον κόσμο που ενίσχυσε την ομάδα: «Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που μας στήριξε και σήμερα. Αυτός ήταν ο στόχος. Του αφιερώνουμε την νίκη επί του Σπόρτιγκ».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσαρουχά, ανέφερε : «Θεωρώ ότι ήταν μια σημαντική νίκη, μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Δώσαμε χαρά στον κόσμο, ωστόσο ήταν μία νίκη και μόνο. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια. Η νίκη μας βοηθά στην ψυχολογία αλλά το ματς αυτό τελείωσε. Πάμε στο επόμενο».

Πόσο τον βοηθά τον ίδιο ότι βρίσκει συμπαραστάτες από τους ψηλούς ειδικά, στο σκοράρισμα: «Εγώ έχω έρθει να κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά αλλά δεν είμαι μόνος μου. Όλα τα παιδιά έχουν έναν ρόλο και όλοι βοηθάνε με τον τρόπο τους. Δεν είμαι μόνο εγώ στην ομάδα. Στα επόμενα δύο ματς εκτός έδρας θα επιδιώξουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε».

Ο Μανώλης Αδοντάκης δήλωσε: «Σημαντική νίκη και για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους. Την είχαμε ανάγκη,. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε παρά τις δύο προηγούμενες ήττες. Η κατηγορία είναι απαιτητική και θέλουμε τον κόσμο μαζί μας».

Για το ότι χάθηκε στην τρίτη περίοδο η διαφορά 9 πόντων: «Δε νομίζω ότι ήταν θέμα άγχους. Περισσότερο ήταν θέμα έλλειψης συγκέντρωσης και κούρασης. Δουλεύουμε σε αυτούς τους τομείς. Να διορθώσουμε τα λάθη μάς»
Για το γεγονός ότι οι «ψηλοί» πήραν το ματς: «Μπορεί να είμαστε άπειροι για την κατηγορία, ωστόσο και εμείς έχουμε δύο χέρια και δύο πόδια και μπορούμε να βλέπουμε όλους στα μάτια».

Τέλος, ο προπονητής του Σπόρτιγκ Στέλιος Κλήμης δήλωσε: 
«Ήταν ένα πολύ κομβικό παιχνίδι για εμάς. Είχαμε προετοιμαστεί για να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα σήμερα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ο Κύδωνας φάνηκε πιο έτοιμος από εμάς. Μας «κλείδωσε» με την άμυνα ζώνης που μας έπαιξε. Ένα σημείο που μας στοίχισε ήταν τα λάθη που κάναμε και τα ριμπάουντ που χάσαμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Κύδωνα».

Πηγή: kritikobasket.gr