fliwnis-lounztis-papatheodorouΝα ολοκληρώσει η ομάδα αυτό που ξεκίνησε με την σπουδαία νίκη επί της Τουρκίας ζήτησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου. Και αυτό θα γίνει μόνο με νίκη στην αυριανή (30/07) αναμέτρηση με την Ρωσία.

«Ήταν μονόδρομος η νίκη. Με βάση τα σημερινά αποτελέσματα δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Το καλό για εμάς είναι ότι η νίκη συνδυάστηκε με μια εξαιρετική εμφάνιση. Είχαμε μεγάλη διάρκεια, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν αήττητος. Αλλά αύριο πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε. Κόντρα στην Ρωσία θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να κερδίσουμε για να περάσουμε», τόνισε ο κόουτς της Εθνικής Εφήβων.

Και συνέχισε: «Η ομάδα δεν έχει κάνει κακές εμφανίσεις σε αυτό το τουρνουά. Όταν κερδίζει δέκα και δεκαπέντε πόντους μέχρι το τριάντα και το τριανταπέντε σημαίνει πως έχεις παίξει καλά. Δεν είχαμε καλά τελειώματα θα έλεγα και δεν είχαμε την κατάλληλη διάρκεια για να κερδίσουμε τα ματς. Ο χαρακτήρας που έχει αυτή η ομάδα είναι ο ίδιος από το πρώτο παιχνίδι μέχρι τώρα. Είμαστε σκληροί στην άμυνα, κάνουν τεράστια προσπάθεια τα παιδιά και σήμερα βελτιώσαμε το κομμάτι της επίθεσης. Κυρίως τρέξαμε καλά στο ανοικτό γήπεδο, βγάλαμε φάσεις μετά από ριμπάουντ και για αυτό και το σκορ πήγε ψηλά. Το έχω ξαναπεί, δεν είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία σε σετ παιχνίδι μια ομάδα να έχει 70 και 75 πόντους».

Για τον αγώνα με τους Ρώσους, είπε: «Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να είναι συγκεντρωμένη η ομάδα στον αγώνα με την Ρωσία. Κόντρα στην Τουρκία κάναμε μια μεγάλη εμφάνιση, αλλά πλέον το σημαντικό παιχνίδι είναι το αυριανό. Αν δεν κερδίσουμε αύριο μπορεί να είμαστε εκτός. Θέλουμε τη νίκη… Πρέπει να ξεκουραστούμε να ηρεμίσουμε και αύριο θα είμαστε πάλι εδώ να παλέψουμε».

Οι δηλώσεις των παικτών

Γιώργος Παπαγιάννης: «Βγάλαμε πάθος από την αρχή του αγώνα. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, όπως θέλουμε και την αυριανή για να προχωρήσουμε στο τουρνουά. Δώσαμε το 100% της ενέργειάς μας. Διαβάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι της Τουρκίας και για αυτό πήραμε και τη νίκη. Βέβαια η άμυνά μας ήταν το κλειδί και θεωρώ πως αυτό θα είναι και αύριο.
Χρειαζόμασταν ψυχολογία και την πήραμε από αυτή τη νίκη. Αυτή η ομάδα ήταν αήττητη, εμείς σπάσαμε το σερί τους και θα συνεχίσουμε με στόχο πάση θυσία τη νίκη επί της Ρωσίας».

Βασίλης Μουράτος: «Ήταν η καλύτερη εμφάνιση μέχρι την επόμενη. Σε όλα τα παιχνίδια ελέγξαμε το ρυθμό. Κάποιες φορές από δικά μας λάθη και άλλες από ατυχία χάσαμε κάποια παιχνίδια, αλλά σήμερα ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Σήμερα βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα, περιορίσαμε τον Κορκμάζ, βρήκαμε εύκολα καλάθια και νικήσαμε. Είναι ένας τρίτος τελικός για μας το ματς με τη Ρωσία, πρέπει να νικήσουμε, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας».

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Δεν έχει καμία σημασία που δεν έκανα τριπλ-νταμπλ. Η στατιστική δεν τα λέει όλα. Για παράδειγμα δεν δείχνει την πολύ καλή άμυνα του Σκουλίδα πάνω στον Κορκμάζ. Η άμυνά μας ήταν φανταστική, δεν τους αφήσαμε να τρέξουν  και βγάλαμε εύκολες φάσεις και μπροστά. Αν και μπήκαμε με λίγο άγχος, γιατί η νίκη της Ιταλίας επί της Λιθουανίας δεν ήταν κάτι που θέλαμε, το άγχος αυτό ήταν δημιουργικό. Υπήρχαν δύο μέρες που επιθετικά δεν ήμασταν καλά. Δεν είχαμε την ψυχολογία να παίξουμε σωστά, ειδικά στις τελευταίες φάσεις. Όμως πεισμώσαμε, βγάλαμε το καλό μας πρόσωπο και πήραμε δύο σημαντικές νίκες. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη με τη Ρωσία, είναι καλή ομάδα».
 
Νίκος Δίπλαρος: «Είναι μια μεγάλη νίκη. Μπήκαμε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, δεν δώσαμε περιθώριο στους Τούρκους να μπουν μπροστά μας. Είχαμε ενθουσιασμό, είχαμε το πάνω χέρι σε όλο το παιχνίδι και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην άμυνα και θεωρώ πως αυτό το στοιχείο μας έδωσε τη νίκη. Δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό μας, κλείσαμε τον καλύτερό της παίκτη τον Κορκμάζ, δεν βρήκαν λύση στην επίθεση και έτσι βγήκαμε μπροστά στον αιφνιδιασμό και πήραμε εύκολους πόντους. Θα χαρούμε μόνο απόψε το αύριο. Αύριο το πρωί έχουμε προπόνηση, θα δούμε το βίντεο της Ρωσίας και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι».