Οι μάχες για τη δεύτερη θέση και το ντέρμπι παραμονής

psixikoΔύο σημαντικά παιχνίδια για τη δεύτερη θέση και ένα ντέρμπι παραμονής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 24η αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί με δύο παιχνίδι λιγότερα. Και αυτό γιατί εκτός της Δόξας και ο Αετός δεν θα αγωνιστεί καθώς ο Ερμής δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στον αγώνα. Οσον αφορά, τα σημαντικά παιχνίδια, ο Αρκαδικός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παγκρατίου και το Ψυχικό του Εθνικού. Τέλος, παιχνίδι ζωής και θανάτου είναι αυτό στο Ιβανώφειο με τον Ηρακλή και τον Φίλιππο να παλεύουν για τη σωτηρία τους.

ΛΑΥΡΙΟ – ΟΦΗ (Λαύριο, 17:00)

Το Λαύριο κοντράρεται απέναντι στον ΟΦΗ με στόχο τους δύο βαθμούς ώστε να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση. Ο ΟΦΗ από την άλλη, πηγαίνει στο Λαύριο, με ανεβασμένη ψυχολογία, για το «διπλό» που θα του δώσει και μαθηματικά την παραμονή του.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Ιβανώφειο, 17:00)

Το ντέρμπι της παραμονής διεξάγεται στο Ιβανώφειο! Στην Τρίπολη, ο Ηρακλής απέδειξε πως παραμένει ανταγωνιστικός. Η ομάδα του Στέφανου Πέρκου απέναντι στον Φίλιππο παίζει από τα τελευταία της …  χαρτιά για την παραμονή. Για τον ίδιο όμως στόχο παλεύει και η ομάδα της Βέροιας, η οποία πάει στη Θεσσαλονίκη με τα γνωστά προβλήματα (Δεληγιώργης, Τριχόπουλος). Ο Φίλιππος είναι ένα βαθμό πάνω από τον Ηρακλή, αλλά ωστόσο στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί με 63-65 από τον «Γηραιό», κάτι που σημαίνει πως η νίκη για εκείνον είναι μονόδρομος…

ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ (Λιβαδειά, 17:00)

Παιχνιδάρα αναμένεται το παιχνίδι στη Λιβαδειά. Οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου, συνηθίζουν να προσφέρουν συναρπαστικά παιχνίδια και απέναντι στους πρωταθλητές θέλουν να δώσουν συνέχει στο νικηφόρο σερί τους (10-0), ενώ επιζητούν την κατάκτηση της υψηλότερης θέσης. Η Καβάλα  θέλει νε επιστρέψει στις νίκες και μάλιστα απέναντι σ΄έναν ισχυρό αντίπαλο.

ΨΥΧΙΚΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ (Ψυχικό, 17:00)

Πολύ σημαντικό παιχνίδι έχει μπροστά του το Ψυχικό, το οποίο απέναντι στον Εθνικό θα παλέψει για τη νίκη που θα το διατηρήσει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εθνικού και να παραμείνει σε απόσταση… αναπνοής από τον Αρκαδικό. Από την άλλη, οι Πειραιώτες έδειξαν πως όταν δεν υπάρχει άγχος, η ομάδα τρέχει με… 100! Ο Εθνικός αναμένεται να κοντράρει στα ίσια το ματς και να διεκδικήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Μετς, 17:00)

Επικίνδυνη έξοδο έχει στο πρόγραμμά του ο Αρκαδικός, ο οποίος καλείται να φύγει από το Μετς με το «διπλό» στις αποσκευές του για να διατηρηθεί μόνος δεύτερος στη βαθμολογία ώστε να παίξει την επόμενη αγωνιστική χωρίς ιδιαίτερη πίεση.  Ο αντίπαλος όμως και δη μέσα στην έδρα του μόνο εύκολος δεν είναι, με τους «ροσονέρι» να έχουν αποδείξει πολλάκις πως μπορούν να κατακτήσουν κάθε παιχνίδι.