vorrasΜετά την ανάλυση των σεναρίων στον νότιο όμιλο για την άνοδο και την παραμονή, ακολουθεί η καταγραφή των όσων συμβαίνουν στον Βορρά, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Εκεί όπου η κατάσταση είναι λίγο πιο ξεκάθαρη στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, παραμένει όμως “καυτή” στη μονομαχία των Μαχητών Δόξας Πεύκων και του Προμηθέα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά…

1) Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων ναι μεν έχουν το προβάδισμα στην ισοβαθμία με τον Προμηθέα, άρα και την κατάσταση στα χέρια τους, έχουν όμως και το πιο δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τέλους. Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη δεν έχει την πολυτέλεια ήττας, μιας και οι Πατρινοί πολύ δύσκολα δεν θα κάνουν το 3/3 με ΧΑΝΘ, Πευκοχώρι εντός έδρας και μοναδικό εκτός έδρας παιχνίδι αυτό στην Καλαμαριά με τον Αργοναύτη. Τα Πεύκα, από την άλλη, έχουν δύσκολη έξοδο στη Χαλκιδική αυτή την Κυριακή, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας και τους Τιτάνες Παλαμά, μετά την αναμέτρηση με την Ασπίδα. Ενδεχομένως και την Κυριακή να κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πρώτη θέση…

1. Μαχητές Δόξας 44 21 2 Στρατώνι* Ασπίδα Ξ. Τιτάνες Π.*
2. Προμηθέας 44 21 2 ΧΑΝΘ Αργοναύτης* Πευκοχώρι

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια
Info:
Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων έχουν την ισοβαθμία με τον Προμηθέα (1-1 νίκες, +5π.)

2) Αν και δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι στα χαμηλά στρώματα του βόρειου ομίλου, ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί. Βοηθάει σε αυτό, βλέπετε, και το πρόγραμμα. Η κατάσταση είναι απλή για τους Τιτάνες Παλαμά. Μία νίκη ή ήττα του Αίαντα χρειάζονται προκειμένου να σωθούν μαθηματικά, ωστόσο δεν έχουν τις ισοβαθμίες και το πρόγραμμα τους δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ πιθανό να σωθούν μαθηματικά αυτή την Κυριακή, εάν δεν συμβεί όμως δεν αποκλείεται να παραμείνουν στον κουβά μέχρι την τελευταία Κυριακή της σεζόν.

Ο Φοίνικας έχει μαξιλαράκι ασφαλείας δύο βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, δύο ισοβαθμίες στο τσεπάκι και υποδέχεται τον Αίαντα στο γήπεδο του. Μία νίκη μοιάζει αρκετή για να σωθούν οι Λαρισαίοι, σίγουρα όμως δεν θα θέλουν να φτάσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να την πετύχουν. Αυτό είναι και το θέμα: να μην φτάσουν στο σημείο να παίξουν τελικό παραμονής με τον Αίαντα, ακόμα και στο γήπεδό τους.

Ο Αίας Ευόσμου είναι ουσιαστικά η κύρια απειλή που μπορεί να αισθάνεται ο Φοίνικας. Κι αυτό επειδή οι δύο ομάδες έχουν να παίξουν μεταξύ τους την 26η αγωνιστική. Αν η ομάδα του Ευόσμου έχει ακόμα πιθανότητες μέχρι τότε, τότε το πιο πιθανό σενάριο θα είναι να πέσει η ομάδα που θα χάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Για να έχει πάντως σημασία το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα, θα πρέπει ο μεν Αίας να φτάσει μέχρι τότε με δύο νίκες και ο Φοίνικας να χάσει τουλάχιστον ένα ματς.

Η ΧΑΝΘ είναι αυτή τη στιγμή 11η, ξέρει όμως πολύ καλά ότι χρειάζεται ένα θαύμα για να σώσει την παρτίδα. Κάτι που μοιάζει αδύνατο με το πρόγραμμα που έχει και το μειονέκτημα στις ισοβαθμίες με Φοίνικα και Τιτάνες. Οι πιθανότητες σωτηρίες είναι περισσότερο μαθηματικές, παρά ουσιαστικές. Τέλος, η Ασπίδα Ξάνθης αναφέρεται απλά και μόνο για το τυπικό της υπόθεσης. Οι ακρίτες θα υποβιβαστούν μαθηματικά με την επόμενη ήττα που θα κάνουν, ή την επόμενη νίκη του Φοίνικα.

9. Τιτάνες Παλαμά 33 10 13 Πευκοχώρι Αίας* Μαχητές
10. Φοίνικας Λάρ. 32 9 14 Αργοναύτης Πευκοχώρι* Αίας
11. ΧΑΝΘ 30 7 16 Προμηθέας* Πιερικός Αργος Ορ.*
12. Αίας Ευόσμου 30 7 16 Ασπίδα Ξ.* Τιτάνες Παλ. Φοίνικας Λ.*
13. Ασπίδα Ξ. 29 6 17 Αίας Μαχητές* Ανατόλια

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια
Info 1: Ο Φοίνικας έχει την ισοβαθμία με τους Τιτάνες Παλαμά (1-1 νίκες, +4π.) και τη ΧΑΝΘ (1-1 νίκες, +12π.)
Info 2: Οι Τιτάνες έχουν την ισοβαθμία με τη ΧΑΝΘ (1-1 νίκες, +5π.).
Info 3: Ο Αίας Ευόσμου έχει νικήσει στον 1ο γύρο τους Τιτάνες με 1 πόντο διαφορά και τον Φοίνικα με +7
Info 4: Η ΧΑΝΘ έχει την ισοβαθμία με τον Αίαντα (1-1 νίκες, +5π.)