notosΤην προσεχή Κυριακή τα δύο πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής επαναρχίζουν έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων και τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν τέσσερις είναι οι εκκρεμότητες στους δύο ομίλους: 1) ο πρωταθλητής στο νότιο όμιλο, 2) οι δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν το Μαρούσι και τον Ικαρο στη Γ’ Εθνική από το Νότο, 3) ο πρωταθλητής στον βόρειο όμιλο και 4) οι τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν μετά την Κομοτηνή από τον Βορρά στη Γ’ Εθνική.

Ας δούμε μία προς μια τις περιπτώσεις, δηλαδή ποιες είναι οι ομάδες που μάχονται για την άνοδο και την παραμονή, ποια είναι η βαθμολογική τους κατάταξη και τα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους. Αρχίζουμε από το Νότο…

1) Ο πρωταθλητής πολύ δύσκολα θα αλλάξει στο νότιο όμιλο. Ο ΓΣ Κύμης χρειάζεται απλά δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει στο γήπεδο του για να πανηγυρίσει μαθηματικά την άνοδο. Αυτό, βέβαια, μπορεί να συμβεί ακόμα και αυτή την Κυριακή, αρκεί να ηττηθεί παράλληλα και ο Φάρος από τον Παπάγο στο “Σαλούν”.

1. ΓΣ Κύμης 44 21 2 Αμύντας Δούκας Ηράκλειο*
2. Φάρος Κερ. 42 19 4 Παπάγος* ΚΑΠ Φιλαθλητικός*

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια
Info: Ο Φάρος έχει την ισοβαθμία με τον ΓΣ Κύμης (1-1 νίκες, +14π.).

2) Τέσσερις ομάδες μάχονται να αποφύγουν δύο θέσεις, όχι όμως με τις ίδιες πιθανότητες. Το μεν Ηράκλειο έχει έναν αγώνα λιγότερο (με τον Ικαρο στο γήπεδό του), κάτι που σημαίνει ότι εάν πάρει τους δύο βαθμούς από αυτόν, θα του αρκεί μία ακόμα εντός έδρας νίκη κόντρα στο Μαρούσι για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Σε αυτή την περίπτωση το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στους Κρητικούς είναι να τους φτάσουν η ΚΑΠ και ο Χολαργός. Στην τριπλή ισοβαθμία το Ηράκλειο δεν υποβιβάζεται. Η κατάσταση θα γίνει περίπλοκη για το Ηράκλειο μόνο εφόσον χάσει είτε από τον Ικαρο, είτε από το Μαρούσι.

Η Αγία Παρασκευή βρίσκεται πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού μετά τη δικαίωση της από το ΑΣΕΑΔ, σε μία υπόθεση πάντως που δεν έχει “κλείσει” ακόμα από την ΕΟΚ. Όπως έχουν τα πράγματα, πάντως, κουβαλάει πάντα δύο νίκες επί του Χολαργού, συνεπώς και το προβάδισμα για τη σωτηρία. Η ανάλυση του προγράμματος, πάντως, δείχνει ότι όλα μάλλον θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η ΚΑΠ έχει μπροστά της δύο εντός έδρας αγώνες με τις ομάδες που έχουν ήδη υποβιβαστεί (Μαρούσι, Ικαρος) και τον Φάρο εκτός έδρας, επομένως το 2/3 μοιάζει απόλυτα εφικτό, όχι όμως και το 3/3.

Ο Χολαργός, από την άλλη, παρότι έχει μπροστά του δύο αγώνες εκτός έδρας (με Δούκα και Παπάγο) και έναν εντός (με Ηράκλειο), μάλλον έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει το 3/3, το μοναδικό συνδυασμό αποτελεσμάτων που μπορεί φαινομενικά να του χαρίσει τη σωτηρία. Μόνο εύκολο δεν θα είναι (ειδικά μία νίκη μέσα στο “Σαλούν”), σίγουρα όμως είναι πιο πιθανό από το να φύγει η Αγία Παρασκευή, με το διπλό από την αλώβητη έδρα του Φάρου Κερατσινίου.

Περισσότερο για τυπικούς λόγους προστέθηκε ο Δούκας στην κουβέντα για την παραμονή. Οι “κυανόλευκοι” βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω από ΚΑΠ, Χολαργό και επιπλέον μειονεκτούν στην ισοβαθμία με την “Αγία”, ενώ έχουν ηττηθεί με 14 πόντους διαφορά στον Χολαργό. Συν τοις άλλοις, έχουν να παίξουν και στην Κύμη… Ο Δούκας μπορεί να υποβιβαστεί μαθηματικά ακόμα και αυτή την Κυριακή, εφόσον ηττηθεί από τον Χολαργό.

9. Ηράκλειο 31 9 13 Μαρούσι Χολαργός* ΓΣ Κύμης
10. Αγία Παρασκευή 31 8 15 Ικαρος Φάρος* Μαρούσι
11. Χολαργός 31 8 15 Δούκας* Ηράκλειο Παπάγος*
12. Δούκας 29 6 17 Χολαργός ΓΣ Κύμης* Αμύντας

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια
Info 1: Το Ηράκλειο έχει την ισοβαθμία με την ΚΑΠ (1-1 νίκες, +19π.), ενώ νίκησε με 6 πόντους διαφορά τον Χολαργό στον 1ο γύρο
Info 2: Η Αγία Παρασκευή έχει την ισοβαθμία με τον Χολαργό (2 νίκες) και τον Δούκα (1-1 νίκες, +5π.)
Info 3: Ο Χολαργός νίκησε με 14 πόντους διαφορά στον 1ο γύρο τον Δούκα
Info 4: Ο Δούκας έχει την ισοβαθμία με το Ηράκλειο (1-1 νίκες, +6π.)