Οι τέσσερις αλλαγές που ετοιμάζει η ΕΟΚ στην Α2

Το πρωτάθλημα της Α2 είναι από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. “Μικρή Α1” έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα με τις αναμετρήσεις των ομάδων να προσελκύουν τα βλέμματα όλων των φίλων του μπάσκετ. Βλέποντας οι ιθύνοντες την ομοσπονδία, αυτή την απήχηση που υπάρχει στην Α2 και το “αγκάλιασμα” του πρωταθλήματος, έχει βάλει ήδη πλώρη να αλλάξει κάποια πράγματα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αίγλη.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει θα γίνουν τέσσερις κινήσεις από πλευράς ομοσπονδιας, που δίχως άλλο θα αλλάξουν αρκετά το χάρτη της κατηγορίας (συμπαρασύροντας τόσο την Β’ όσο και τη Γ΄ εθνική).

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξει ενόψει της νέας σεζόν είναι ο αριθμός των ομάδων που αγωνίζονται στην Α2! Από 16 θα αυξηθούν σε 20… Μία κίνηση που θα χαροποιήσει αρκετές ομάδες που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ, όπως έχει πλέον γίνει η Α2.

Wild card στις τέσσερις ομάδες

Όμως οι τέσσερις τυχερές ομάδες που θα κληθούν να καλύψουν τις θέσεις που θα δημιουργηθούν θα πάρουν θέση στην κληρωτίδα μέσω wild card που θα δοθεί από την ομοσπονδία. Τα κριτήρια για την κάθε μία θα είναι ξεκάθαρα: οικονομικό πλάνο τουλάχιστον διετίας και ύπαρξη γηπέδου.

Από εκεί και πέρα με την ύπαρξη 20 ομάδων το σύστημα δεν θα αλλάξει, αλλά θα είναι όπως και τώρα (όλοι με όλους), με τις 8 πρώτες όμως να παίρνουν το εισιτήριο για τα play off. Εκεί οι τέσσερις πρώτες θα έχουν πλεονέκτημα έδρας και η πρόκριση στην επόμενη φάση θα είναι στις 3 νίκες.

Τελευταία πινελιά που θα μπει στην Α2 είναι η δημιουργία final 4. Η “μικρή Α1” έχει όλα τα εχέγγυα λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν, ώστε να δημιουργηθεί ένα final 4 που θα δώσει και πάλι αίγλη στο ελληνικό μπάσκετ και μάλιστα στις πρώτες διερευνητικές επαφές που έχουν γίνει από ανθρώπους της ομοσπονδίας, υπάρχουν και πόλεις που δηλώνουν έτοιμες να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο γεγονός!