Οι “αιώνιοι” στο “Two Nations Cup”!

Ένα απ’ τα σημαντικότερα τουρνουά, το “Two Nations Cup” θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο διήμερο του Οκτωβρίου (1-2/10) με τη συμμετοχή σε αυτό των δύο “αιωνίων” του ελληνικού μπάσκετ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μαζί με τα εφηβικά τους τμήματα θα βρεθούν στην Πόλη, όπου και θ’ αντιμετωπίσουν τις Anadolu Efes και Fenerbahce Ülker από τουρκικής πλευράς σ’ ένα τουρνουά το οποίο οι διοργανωτές επιδιώκουν να μετατρέψουν σε θεσμό, “προσπερνώντας” τις αντιπαραθέσεις και διαφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όπως μάλιστα τονίζουν “… οι αναμετρήσεις θα θέτουν ως προτεραιότητα τη σύμπραξη των αθλητικών και πολιτιστικών αξιών των δύο χωρών. Σκοπός είναι τα εν λόγω τουρνουά να διεξάγονται κάθε χρόνο εναλλάξ στην Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και σταδιακά να συμπεριληφθούν περισσότερα και διαφορετικά αθλήματα”!

Η αρχή, λοιπόν, γίνεται με τη διεξαγωγή ενός τουρνουά μπάσκετ και ενός ιδιαίτερου αγώνα κωπηλασίας, ενώ εκείνο που χρήζει ιδιαίτερης σημασίας είναι η διεξαγωγή του παράλληλου τουρνουά με τη συμμετοχή των εφηβικών ομάδων των τεσσάρων συλλόγων στο Haldun Alagas Sports Hall. Highlight του διημέρου θα αποτελέσει η διεξαγωγή ενός Junior All Star Game στο Abdi İpekci Arena, στις 2 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Μη Βίας, με μικτές ομάδες επίλεκτων έφηβων αθλητών, αποσκοπώντας στην ενδυνάμωση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων των δύο λαών!

Όσον αφορά το πρόγραμμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/9
ANADOLU EFES vs.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Έφηβοι)
FENERBAHCE ÜLKER vs. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έφηβοι)

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/10
FENERBAHCE ÜLKER vs. ANADOLU EFES (Έφηβοι)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ vs. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έφηβοι)
ANADOLU EFES vs. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έφηβοι)
FENERBAHCE ÜLKER vs. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Έφηβοι)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10
ANADOLU EFES vs. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
FENERBAHCE ÜLKER vs. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ALL STAR GAME ΕΦΗΒΩΝ

ANADOLU EFES vs. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
FENERBAHCE ÜLKER vs. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ