Ο αγώνας μεταξύ της ΜΕΝΤ και του Περάματος είναι φυσικά αυτός που ξεχωρίζει από το αυριανό (13/3) πρόγραμμα της Β’ Εθνικής, το οποίο αρχίζει πάντως από νωρίς το μεσημέρι, αφού τότε θα αναμετρηθούν ο Διαγόρας και ο Αίολος στη Ρόδο.

Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ πηγαίνει στο κλειστό του Αιγάλεω για να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του στην κατηγορία, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μάχες για τη σωτηρία, αφού τόσο ο Μέγας Αλέξανδρος, όσο και ο Φίλιππος Βέροιας έχουν μπροστά τους αγώνες που μπορούν να κερδίσουν και να κάνουν πιο αμφίρροπη τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Διαγόρας Ρόδου – Αίολος Τρικάλων (Διαγόρα, 12.30)

Αντιστρόφως ανάλογα ήταν τα συναισθήματα για τον Διαγόρα (ηττήθηκε σε αγώνα-θρίλερ στον Εύοσμο) και τον Αίολο (νίκησε στην εκπνοή το Στρατώνι) την περασμένη αγωνιστική. Το ίδιο φυσικά θα συμβεί και αύριο, αφού μόνο ένας μπορεί να νικήσει… Στον 1ο γύρο η ομάδα των Τρικάλων είχε επικρατήσει με 95-79.

Μέγας Αλέξανδρος – Αίας Ευόσμου (Μίκρας Α., 17.00)

Τη νίκη που θα τον απομακρύνει για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη επιζητά ο Αίας στη Μίκρα, ο οποίος έχει «δύο στα δύο» με τον Δημήτρη Κυριακού στον πάγκο. Τελείως διαφορετικά είναι τα κίνητρα του Μέγα Αλέξανδρου, ο οποίος έχει το ρόλο του… κυνηγού και η νίκη στο συγκεκριμένο ματς είναι εκ των ων ουκ άνευ… Στον 1ο γύρο ο Αίας είχε νικήσει 74-69.

Στρατώνι – Δούκας (Αρναίας, 17.00)

Το Στρατώνι απέχει πολύ από το να ανησυχεί για την παραμονή του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάζει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που προέρχεται από διαδοχικές ήττες ύστερα από πολύ καιρό. Σαφώς πιο… στριμωγμένος είναι ο Δούκας.
Η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου είδε το σερί των 7 νικών στο γήπεδό της να σπάει πριν από μία εβδομάδα και αυτό που επιδιώκει πλέον είναι να σημειώσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, ύστερα από 9 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια… Ο Δούκας είχε επικρατήσει με 85-77 στον 1ο γύρο.

ΜΕΝΤ – Πέραμα/Ερμής (ΜΕΝΤ, 17.00)

Το μεγάλο ματς της ημέρας. Η ΜΕΝΤ προέρχεται από την 4η σερί εκτός έδρας νίκη (και 6η στα τελευταία 7 ματς), ενώ μέσα στο γήπεδό της έχει απολογισμό 8-1 (έχει ηττηθεί μόνο από τη Νέα Κηφισιά).
Μάλιστα, είχε νικήσει μέσα στο Πέραμα στον 1ο γύρο (78-69), συνεπώς με νίκη θα αποκτήσει ουσιαστικά προβάδισμα δύο βαθμών από το Πέραμα… Στην αντίπερα όχθη, δεν είναι το ίδιο σταθερό τελευταία, αν και το περασμένο Σάββατο συνέτριψε εύκολα την Αναγέννηση με 91-71.

Αναγέννηση Φλόγας – Απόλλων Καλαμαριάς (Πολίχνης, 17.00)

Η βαριά ήττα στο Πέραμα έκοψε τα φτερά της Αναγέννησης, η οποία είχε 7 νίκες σε 8 ματς μέχρι το περασμένο Σάββατο. Κόντρα στον Απόλλωνα, η Αναγέννηση θέλει να επαναλάβει ότι έκανε και στον 1ο γύρο, όταν επιβλήθηκε των «ροσονέρι» με 85-80. Αυτό που σίγουρα θα ικανοποιούσε τον Χρήστο Κωνσταντινίδη θα ήταν μία εύκολη νίκη, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο οι δύο από τις 13 νίκες της Αναγέννησης έχουν γίνει με διψήφιο διαφορά πόντων… Ο Απόλλωνας, από τη μεριά του, πλησίασε στους 2 βαθμούς τον Δούκα και το Αιγάλεω, κάνοντας την αρχή για την αντεπίθεσή του.

Αιγάλεω – ΟΦΗ (Αιγάλεω, κ.θ., 17.00)

Η 4η συνεχόμενη ήττα έχει στενέψει τα περιθώρια για το Αιγάλεω, το οποίο θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ χωρίς τον κόσμο του, λόγω της τιμωρίας του για δύο αγωνιστικές… Ο ΟΦΗ, από την άλλη, φιλοδοξεί να επεκτείνει το σερί του στο 4-0 και να παραμείνει παράλληλα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο πρώτο ματς που έγινε στην Κρήτη, ο ΟΦΗ είχε νικήσει εύκολα με 102-84.

Φίλιππος Βέροιας – Δόξα Λευκάδας (ΔΑΚ Βικέλας, 17.00)

Η 5η συνεχόμενη ήττα βύθισε ακόμα περισσότερο τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος θα πρέπει να κατακτήσει οπωσδήποτε τους δύο βαθμούς για να μην βρεθεί αγκαλιά με τον υποβιβασμό. Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να κάνει και η Δόξα Λευκάδας αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για άνοδο, καθώς απέχει ήδη 3 βαθμούς από την 3η θέση…