Οριστικό τέλος των πρωταθλημάτων από την ΕΟΚ, υπό συζήτηση οι τελικοί των πανελληνίων πρωταθλημάτων

Τα σωματεία της Α2 έδειξαν στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν το δρόμο και η ΕΟΚ, πλέον δείχνει να τον ακολουθεί. Η ομοσπονδία με επιστολή της προς τις αθλητικές ενώσεις και τις ομάδες των εθνικών κατηγοριών, γνωστοποιεί την απόφασή της να βάλει οριστικό τέλος στα πρωταθλήματα της σεζόν 2019-2020. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι για τη βαθμολογική κατάταξη θα επιληφθεί το ΔΣ της ομοσπονδίας, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και τις προτάσεις των σωματείων. Όσον αφορά τις τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων, αυτές τίθενται υπό συζήτηση, δεδομένου ότι από αυτές πριμοδοτούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ κι έτσι η τελική απόφαση θα ληφθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή…

Η επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει:
“Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2020 απόφαση του ΔΣ δεν θα συνεχισθεί η διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του covid 19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας.
Για την διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψης του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα Α.Ε.Ι.
Το Δ.Σ. θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων”.