Οχτώ υποψήφιοι για το Eurobasket 2015

fiba_europeΤις οχτώ ομάδες που είναι υποψήφιες για τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2015 δημοσιοποίησε η FIBA.  16 ήταν οι χώρες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την φιλοξενία του τουρνουά, ανάμεσα τους και η Ελλάδα όμως οχτώ κατέθεσαν τελικά επίσημη πρόταση, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Εurobasket.

Kροατία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία , Ισραήλ, Λετονία, Πολωνία και Τουρκία είναι οι χώρες που θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση.

Λόγω της δυσκολίας συλλογής ορισμένων σημαντικών εγγράφων που είναι απαραίτητα για τον τελικό φάκελο, όπως για παράδειγμα κρατικά έγγραφα, η διεθνής ομοσπονδία, αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Η FIBA Europe θα ανακοινώσει τις λεπτομέρεις των υποψηφιοτήτων μετά τις 27 Αυγούστου, τελευταία μέρα της διεξαγωγής του προκριματικού γύρου για το Εurobasket 2015. H τελική απόφαση για το ποια θα είναι η διοργανώτρια χώρα αναμένεται να ληφθεί το Σεπτέμβριο του 2014, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της FIBA Europe.