gs kymhs-2013Η εξαιρετική πορεία της νεοφώτιστης Κύμης στο πρωτάθλημα βρήκε ανταπόκριση από τον κόσμο, ο οποίος έχει δείξει και με το παραπάνω πως βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Για το λόγο αυτό, η Κύμη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της αναφέρεται στους φιλάθλους οι οποίοι δίνουν δυναμικό “παρών” ακόμα και στα μακρινά εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Η ανακοίνωση:

«Την σεζόν 2010-2011 μια νέα ομάδα, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, έσκασε μύτη στα παρκέ και από τότε έχει κάνει για τα καλά αισθητή την παρουσία του στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας. Η δυναμική και η οργάνωση του Συλλόγου φαινόντουσαν εξ αρχής δια γυμνού οφθαλμού και αυτό αποδείχτηκε από τις διαδοχικές ανόδους κατηγοριών. Αυτό όμως που ….έβγαζε μάτι και προκαλούσε πολλά θετικά σχόλια ήταν η παρουσία των φιλάθλων του Γυμναστικού, καθώς από το «ταπεινό» Γ΄τοπικό μέχρι και τα «σαλόνια» της Γ΄Εθνικής ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα γεμίζοντας σε κάθε ματς το κλειστό «Νίκος Μαρίνος».

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι ότι ακολουθούσαν συνεχώς τον Γυμναστικό στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου αυτά και αν γίνονταν. Την φετινή σεζόν το «φαινόμενο» αυτό συνεχίζεται και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό. Το ότι καλούμαστε να δώσουμε πολλές αναμετρήσεις στην Αθήνα είναι ένας ευνοϊκός παράγοντας ώστε οι Κουμιώτες που κατοικούν στην πρωτεύουσα να δουν από κοντά την ομάδα της πόλης τους και να εμψυχώσουν τους παίκτες. Ακόμα όμως και σε πολύ πιο μακρινά ματς, όπως αυτό στην Κρήτη με τον Ηρόδοτο, οι φίλαθλοι της Κύμης έδωσαν δυναμικό παρών και βοήθησαν με την παρουσία τους στο να πάρουμε την νίκη. Οι Κυριακές όμως που ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης έχει εντός έδρας ματς μοιάζουν με γιορτή για την περιοχή μας. Ο κόσμος της Κύμης έχει «αγκαλιάσει» την ομάδα και αισθάνεται μέρος της. Αυτό φροντίζει να το αποδεικνύει με την παρουσία του στην κερκίδα, όντας σημαντικός αρωγός στο αήττητο του Γυμναστικού. Όλα αυτά με αθλητικό ήθος, αφού πάντα χειροκροτούνται οι παίκτες της  αντιπάλου ομάδας, ενώ η φιλοξενία στους οπαδούς της είναι άψογη. Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι οι φίλαθλοι μας είναι ο «έκτος μας παίκτης» και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην επιτυχημένη πορεία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!».