Ο ΓΣ Γόμφων πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, καθώς επικράτησε στον τελικό του ΑΟ Τρίκαλα με 59-47. Ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας παρέλαβε την κούπα από τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, απένειμε κύπελλο στον αρχηγό του Α.Ο.Τρίκαλα.

Ήταν μία γιορτή του μπάσκετ στη Θεσσαλία, στο κλειστό του Παλαμά στην οποία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γενάδιος, ο Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο Αντιδημαρχος Τρικάλων Χρήστος Αναστασίου, ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ Βάιος Μπακαβέλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισα Θ. Ριζούλης, ο προπονητης της ΚΑΕ Λαρισας Β. Αγγέλου, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος, ο προεδρος της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ Νίκος Χλωρός, η Έφορος Γυναικείου Μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ Ευγενία Φραγκούλη, ο υπεύθυνος αναπτυξιακού της ΕΣΚΑΘ και μέλος επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ Ζήσης Δότας, τα μέλη της ΕΣΚΑΘ Κ. Ζέικος, Α. Κρεμαστάς και Γ. Καρακικές, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και γενικός αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Κ. Νικάκης.

Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκαν από την ΕΣΚΑΘ ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου για τη φιλοξενία και διοργάνωση του φετινού Final Four, αλλά και ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας Ελευθερία Σωτήρης Κέλλας για την πολυετή του δημοσιογραφική προσφορά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Το φύλλο αγώνα

ΓΟΜΦΟΙ – ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 59-47
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-13, 32-24, 40-31, 59-47
Διαιτητές: Σταματόπουλος – Παγώνης – Ξέρας
ΓΟΜΦΟΙ:(Αλεξίου) Καγιαμανίδης 9(1), Οικονόμου , Ζαχόπουλος, Τσιλούλης 2, Τζιάννης 12(1), Δουβλαντώνης , Ψύρρας Δ. 10(2), Κουρέπης 15(2), Στρακάτσαλος 7(1), Τσίγκας 2, Ντούρβας 2.
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Παναγιώτου) Λεπενιώτης 7, Γκαντιάς 10, Μπέφας 2, Απέργης , Ούτος 3(1), Νικόπουλος 5(1), Πατιτάκης , Διαλεσώτης, Βήτας , Φούντας 17(2), Μερίτσης 3(1).