Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στο Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει να κάνει απόψε (4/7, 19:00, ΕΡΤ2) η εθνική ομάδα μπάσκετ. Ο δρόμος για το Ρίο περνά από το Τορίνο, εκεί όπου διεξάγεται το προολυμπιακό τουρνουά, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ν΄ αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα το Ιράν.

ethniki_andron_proolympiako_tournoua_2016Η εθνική μας ομάδα παρουσιάζεται με νέο προφίλ σε αυτό το προολυμπιακό τουρνουά, καθώς δεν έχει τους Σπανούλη, Ζήση, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Σλούκα στη 12άδα της. Αντιθέτως αρκετά είναι τα νέα πρόσωπα: Θ. Αντετοκούνμπο, Αθηναίου, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης. Στόχος λοιπόν είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, προκειμένου να πάρει και το εισιτήριο που οδηγεί στο Ρίο.

Να… γυαλίζει το μάτι με το “καλημέρα”!

Εκείνο που ζήτησε ο Φώτης Κατσικάρης από τους παίκτες του είναι να “γυαλίζουν τα μάτια” τους σε αυτά τα παιχνίδια κι αυτό πρέπει να γίνει με το καλημέρα στο τουρνουά. Κόντρα στο Ιράν, μία ομάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως ο… αδύναμος κρίκος του προολυμπιακού. Που όμως μπορεί να κάνει τη ζημιά αν δεν αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα.

«Έχουμε τις πληροφορίες για το Ιράν. Ο προπονητής τους είναι Ευρωπαίος και έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία στην τακτική του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση. Πιέζουν πολύ την μπάλα στην άμυνα τους για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αιφνιδιασμού, ενώ ο βασικός σέντερ τους έχει τον ρόλο του…τερματοφύλακα για να κερδίσουν το ριμπάουντ και να τρέξουν στην επίθεση. Είναι αποτελεσματικοί στο tranzision. Το Ιράν αρέσκεται στην άμυνα «ζώνης», αλλά είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε με υψηλό ρυθμό στην επίθεση, συνεχή κίνηση και αποτελεσματικότητα», τόνισε ο Φώτης Κατσικάρης αναλύοντας… εν τάχει τον αποψινό αντίπαλο, του οποίου προπονητής είναι ο γνωστός μας Ντιρκ Μπάουερμαν.