Ο Μακεδονικός πήρε το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς

basketball_rimΜε το δεξί μπήκε στο 2015 ο Μακεδονικός ο οποίος δυσκολεύτηκε μεν κέρδισε δε τελικά τον Μαντουλίδη στον εξ αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής ο οποίος είχε διακοπεί στο 40-27 δηλ. στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου λόγω προβλήματος στο παρκέ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε από κει που σταμάτησε, στο ίδιο γήπεδο και με τους ίδιους παίκτες (με διαφορά μόνο την παρουσία του Ρ. Αλμπάνη στον πάγκο των Εκπαιδευτηρίων αντί του Απ. Καραμανώλη) με τον Μαντουλίδη να παρουσιάζεται πιο έτοιμος και να έχει στην σύνθεση του έναν καταπληκτικό, επιθετικά, Καμάρα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν έναν πόντο περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, η απάντηση των γηπεδούχων όμως που έλεγχαν κατά κύριο λόγο το παιχνίδι, ήταν άμεση και καταλυτική ώστε να πάρουν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και στο τέλος και το ροζ φύλλο αγώνος έχοντας μάλιστα επιθετικό πλουραλισμό, (τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων).

Ο ένας εξ αυτών δεν αγωνίστηκε καν μέχρι το φινάλε, ο Νικάκης, λόγω του ότι περίπου στο 7ο λεπτό πριν το φινάλε το φρύδι του σκίστηκε και μετά το τέλος του αγώνα χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τραύμα του(εκτός απροόπτου ράμματα). Όμως στους γηπεδούχους δεν έφτανε μόνο αυτό σε μια αρκετά δύσκολη μέρα αλλά ενάμιση περίπου λεπτό μετά χάνουν και τον Μποβασιανό με διάστρεμμα! Η επιτυχία της προσπάθειας τους και η κατάκτηση της έκτης φετινής τους νίκης που τους φέρνει μέσα στην πρώτη τριάδα ίσως πάντως απαλύνει κάπως τον πόνο των δύο τραυματιών του Μακεδονικού…  

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-20, 38-27, 49-44, 67-65
Διαιτητές:  Πετανίδου- Μαραθιώτης  
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Ξανθόπουλος): Αντωνιάδης 4, Κοντσές 4, Φωτιάδης 2, Κωνσταντινίδης, Λυχριδάς, Κομματάς, Παπαδόπουλος 13 (3), Χαλάτσης, Γρηγορίου 5 (1), Πηλακούτας 13 (1), Μποβασιανός , Νικάκης 15, Γραβάνης 11.
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (Αλμπάνης): Λεμονάκης 2, Ρεφατλάρι , Τάκης , Καμάρας 35 (3), Ανδρεάδης 14, Μπίλιος , Γκαβέζος 2, Χρηστίδης 7, Καλαμπόκης, Τσιακίρης 3 (1), Γαϊτανίδης , Θεοδωρίδης 2.