Ο Νίκος Γκάλης στην ετήσια γιορτή του αθλητισμού

Το Navarino Challenge διεξήχθη για 7η συνεχή χρονιά στην Μεσσηνία και την Costa Navarino στις 11-13 Οκτωβρίου, με το μπάσκετ να έχει περίοπτη θέση στο φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ο Hall of Famer Νίκος Γκάλης έκανε το τζάμπολ στο καθιερωμένο, πλέον, τουρνουά 4on4 by Nutramins, κηρύσσοντας παράλληλα την έναρξη των δραστηριοτήτων του τριημέρου.
Αντίπαλοι στην… άτυπη μονομαχία ήταν ο θρύλος της Ευρωλίγκας, Τζο Αρλάουκας και ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης του ταεκβοντό, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Οι 4 ομάδες που σχηματίστηκαν έδωσαν σκληρή μάχη στις δύο ρακέτες υπό το βλέμμα του «γκάνγκστερ», με την… τετράδα της Nutramins του κ. Φώλια, να κατακτά το τουρνουά. Οι ομάδες της Samsung, ActiveMedia, των εργαζομένων της Costa Navarino και της Nutramins, ενισχυμένες με Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές άλλων αγωνισμάτων, που όμως λατρεύουν το μπάσκετ, «κονταροχτυπηθήκαν» με το αποτέλεσμα να κρίνεται στις ισοβαθμίες.
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου διοργανώθηκαν μαθήματα μπάσκετ για παιδιά ηλικίας 5-16 ετών, για πρώτη φορά στην ιστορία του event, με τον Τζο Αρλάουκας να μοιράζεται τα μυστικά του με νεαρούς φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο του The Westin Resort, Costa Navarino.
Το βράδυ του Σαββάτου, ο επίσημος αερομεταφορέας της διοργάνωσης, η Qatar Airways, καλωσόρισε τον κόσμο στην ξεχωριστή βραδιά “A Night to Remember by Qatar Airways”.
Παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Qatar Airways τίμησε μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού. Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας hall of famer Νίκος Γκάλης βραβεύτηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό από την κα. Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου εκ μέρους της ΤΕΜΕΣ, τον Υπουργό Τουρισμού, τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού και την κα. Τερέζα Σίσελ, Country Manager Greece & Cyprus της Qatar Airways.