Ο Νίκος Οικονόμου στο Κορωπί

Σε μία σημαντική συνεργασία προχώρησε το Κορωπί καθώς ο σύλλογος έδωσε στον Νίκο Οικονόμου τα ηνία των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

Αναλυτικά:

«Τις γνώσεις και την πλούσια εμπειρία του από μια επιτυχημένη διαδρομή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα μπάσκετ θα μεταδώσει στα παιδιά των τμημάτων υποδομής του Κορωπίου ο Νίκος Οικονόμου. Ο σπουδαίος παλαίμαχος αθλητής και νυν προπονητής θα μεταλαμπαδεύσει όσα έμαθε στην μακρά πορεία του, προκειμένου να αναδείξει το ταλέντο των νέων παιδιών, διδάσκοντας πρώτα απ’ όλα ήθος και στην συνέχεια τα μυστικά που θα αποτελέσουν προίκα για την συνέχεια της μπασκετικής τους πορείας.

Ο Νίκος γεννήθηκε το 1973 στη Νίκαια, είναι παντρεμένος έχοντας 3 παιδιά. Σαν προπονητής σημείωσε την μεγαλύτερη του επιτυχία ανεβάζοντας απο την Α2 στην Α1 τον ιστορικό Πανιώνιο ενώ σαν παίχτης σήκωσε την κούπα της Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό το 1996.

Με την εθνική ομάδα παίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 1989 στο Πανευρωπαϊκό της Ισπανίας, βγαίνοντας MVP της διοργάνωσης ενώ συμμετείχε σε πολλές επιτυχίες της Εθνικής ανδρών :

4η θέση στο Ευρωμπάσκετ το 1993

4η θέση στο Ευρωμπάσκετ το 1995

5η θέση στην Ολυμπιάδα το 1996

4η θέση στο Ευρωμπάσκετ το 1997

4η θέση στο Μουντομπάσκετ το 1998.

Ο κ.Οικονόμου βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης όλων των προπονητών των ακαδημιών , ενώ μέσω προσωπικών συνεντεύξεων θα αξιολογήσει όλες τις νέες αιτήσεις για ανάληψη θέσης προπονητών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες».