katsikaris-piftisΗ Εθνική Ελλάδας βρέθηκε εκτός ημιτελικών στο Ευρωμπάσκετ 2015, αλλά η προσπάθειά της συνεχίζεται. Στόχος είναι μια θέση που θα οδηγήσει στο Προολυμπιακό Τουρνουά το επόμενο καλοκαίρι.

Αύριο στις 17.00 η ελληνική ομάδα αντιμετωπίσει τη Λετονία για τις θέσεις 5-8. Μια νίκη θα της επιτρέψει το επόμενο καλοκαίρι να διεκδικήσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μια ήττα θα της δώσει μια ακόμη ευκαιρία για το εισιτήριο,παίζοντας για τις θέσεις 7-8. Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τον αυριανό αντίπαλο της Ελλάδας στο «Πιερ Μορουά»:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί προερχόμαστε από μια ήττα. Όμως είναι ένα παιχνίδι καθήκοντος και πολύ σημαντικό ταυτόχρονα για την επόμενη χρονιά. Πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Η Λετονία είναι καλή ομάδα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και το απέδειξε στα δύο τελευταία παιχνίδια με τη Σλοβενία την οποία απέκλεισε, αλλά και με την απόδοσή της στο μεγαλύτερο διάστημα με τους οικοδεσπότες Γάλλους. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο περιφερειακό σουτ. Ταυτόχρονα έχει αθλητικούς και δυνατούς ψηλούς. Χρησιμοποιεί διάφορες αμυντικές προσαρμογές στο πίσω μέρος του γηπέδου και βάζει αρκετούς προβληματισμούς στην αντίπαλη ομάδα με τις διαφορετικές αμυντικές τακτικές που εμφανίζει. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε αμυντικά συνεπείς αρχικά και μέσα από την άμυνα να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια και να βρούμε σκορ μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στο ριμπάουντ και να έχουμε καθαρή σκέψη και ψηλό δείκτη συγκέντρωσης σε αυτό το παιχνίδι».