Ο Φώτης Ζούμπος κι ο Γιάννης Καραμαλέγκος blogάρουν για εμάς!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη μπασκετική γιορτή, το Final four της Euroleague έχει ήδη αρχίσει. Κι εμείς εδώ, απ’ το infobasket.gr αποφασίσαμε να σας “μεταφέρουμε” στη Βαρκελώνη μ’ έναν διαφορετικό τρόπο. Μέσα απ’ τα συναισθήματα και τις σκέψεις των δύο νεαρών μελών της αποστολής του Παναθηναϊκού!!! Ο Φώτης Ζούμπος κι ο Γιάννης Καραμαλέγκος θα… blogάρουν για όλους μας απ’ τη Βαρκελώνη. Θα μας μεταφέρουν με την δική τους ματιά, τον τρόπο που θα ζήσουν αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Εμείς ευχόμαστε στον Φώτη και τον Γιάννη καλή επιτυχία

Φώτης Ζούμπος
Απομένουν μερικές ώρες πριν βρεθώ στο “Ελ. Βενιζέλος” προκειμένου να ενσωματωθώ στην αποστολή με προορισμό τη Βαρκελώνη. Μου μοιάζει σαν… όνειρο αυτό που θα ζήσω. Και δεν κρύβω ότι είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ να το ζήσω. Ειδικά μετά τα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα και την πρόκριση, το μυαλό μου συχνά-πυκνά “πέταγε” προς τα εκεί. 

Κι όταν έμαθα ότι ο κόουτς Ομπράντοβιτς άναψε το “πράσινο φως” να είμαι κι εγώ στην αποστολή για τη Βαρκελώνη, πραγματικά ένιωσα περίεργα. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα… Ήταν σίγουρα τιμή για μένα, να μπει τ’ όνομά μου στην αποστολή.

Πρόκειται για μία τεράστια εμπειρία για μένα – αλλά και για τον Γιάννη – που πολλοί θα ‘θελαν να ζήσουν. Και δεν μιλάω μόνο για παιδιά της ηλικίας μου, που πραγματικά και τι δεν θα ‘διναν για να πάνε σ’ ένα Final Four, αλλά και για πιο μεγάλους ηλικιακά!

Τώρα όσον αφορά τα δικά μου συναισθήματα λίγο πριν πετάξω για Βαρκελώνη; Δεν μπορώ να τα περιγράψω, όπως προανέφερα. Στο σχολείο σήμερα μπορώ να πω ότι το μυαλό μου δεν ήταν και τόσο… συγκεντρωμένο στα μαθήματα! Λογικό, δε νομίζετε; Οι συμμαθητές μου, μου ευχήθηκαν να γυρίσω με το τρόπαιο…

Μακάρι! Ευχή όλων μας είναι αυτό. Αλλά για να γίνει, πρέπει να κάνουμε στο παρκέ πράξη αυτά που λέει κάθε φορά ο προπονητής μας. Να παίξουν όλα τα παιδιά με συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του κάθε αγώνα.

Η προσμονή για το ταξίδι στη Βαρκελώνη είναι μεγάλη. Και πραγματικά δεν ξέρω εάν το βράδυ θα μπορέσω να κλείσω μάτι! Το συγκεκριμένο ταξίδι, άλλωστε το περίμενα πως και πώς! Ήθελα πάρα πολύ να ζήσω αυτή την εμπειρία, οπότε και να χάσω μερικές ώρες ύπνου για να ζήσω αυτές τις στιγμές δεν είναι δα και τόσο πρόβλημα.

Γιάννης Καραμαλέγκος

Όποιος πει ότι αυτό το ταξίδι είναι σαν κάθε άλλο, θα έλεγε ένα μεγάλο ψέμα! Δεν κρύβω, λοιπόν, ότι και για μένα – όπως και για τον Φώτη – είναι ένα ταξίδι-όνειρο! Το περιμένω με πολύ μεγάλη ανυπομονησία. Περιμένω πως και πώς να κάνω το check in και να βρεθώ στη Βαρκελώνη. 

Διότι αυτό που θα ζήσουμε στις επόμενες ημέρες, είναι μία τεράστια εμπειρία για δύο παιδιά σαν και μας, σ’ αυτή την ηλικία. Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα ήθελαν πολλοί να ήταν στη θέση μας. Δεν τους κακολογώ! Ίσως κι εγώ αν δεν ήμουν τώρα σ’ αυτή τη θέση, να σκεφτόμουν έτσι. Όμως τώρα αισθάνομαι πολύ τυχερός, διότι ο κόουτς, ο κ. Ομπράντοβιτς με επέλεξε στην αποστολή γι’ αυτό το ταξίδι. Κι είναι μεγάλη τιμή να είμαι στη Βαρκελώνη, σ’ ένα Final Four με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Είναι ένα ταξίδι μοναδικό…

Αν με ρωτήσεις κάποιος πως αισθάνομαι αυτή τη στιγμή, θα του απαντήσω με ειλικρίνεια. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα.

Κι αυτό το είχαν κι οι συμμαθητές μου στο σχολείο. Διότι όταν έμαθαν ότι θα είμαι στην αποστολή του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη, τους φάνηκε περίεργο. Ίσως, μάλιστα κάποιοι να μην το πίστευαν κιόλας!
Όλοι τους, όμως μου ευχήθηκαν καλή τύχη. Και σ’ εμένα, αλλά και στην ομάδα. Ακόμη και παιδιά, που δεν υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό, διότι παίζει μία ελληνική ομάδα…

Όσον αφορά τις τελευταίες ώρες πριν το ταξίδι; Δεν ξέρω ακόμη πως θα τις περάσω. Ειδικά το βράδυ, δεν γνωρίζω εάν θα μπορέσω να κοιμηθώ αρκετά. Θα προσπαθήσω. Αλλά δεν ξέρω εάν θα καταφέρω ν’ απομακρύνω την αγωνία και την προσμονή…

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας από τη Βαρκελώνη…