Πέταξε με όνειρα κι ελπίδα για το Ζάγκρεμπ η “επίσημη αγαπημένη”…

ethniki_anaxorisi_zagreb 2Προορισμός Ζάγκρεμπ…. Το πρωί της Πέμπτης (3/9) η εθνική ομάδα των ανδρών πήρε το δρόμο για το Ζάγκρεμπ. Εκεί όπου τα όνειρα κι οι ελπίδες για μία καλή πορεία (και γιατί όχι μία επιστροφή και στα μετάλλια) θ΄ ανακατευτούν με την διάθεση, το πάθος και τη “δίψα” των ελλήνων διεθνών. “Στόχος πάντα σε κάθε διεθνή διοργάνωση είναι η εθνική να στοχεύει ψηλά”, σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης, που άφησε πίσω του τα… γούρια και τις προλήψεις κι εκείνο που κάνει είναι να εύχεται να μην υπάρξουν τραυματισμοί, που θα τον αναγκάσουν ν΄ αλλάξει πλάνα.

«Είμαστε έτοιμοι. Ό,τι είχαμε να κάνουμε το πραγματοποιήσαμε στις προπονήσεις και στα φιλικά. Είμαστε ικανοποιημένοι από την δουλειά που έγινε και είμαστε έτοιμοι και πνευματικά και σωματικά. Στόχος πάντα σε κάθε διεθνή διοργάνωση είναι η εθνική να στοχεύει ψηλά”, σχολίασε ο Κατσικάρης και συμπλήρωσε: “Ξέρουμε ότι υπάρχει μια διαδικασία, η οποία θα πρέπει πολύ ταπεινά, συγκεντρωμένα και με μεγάλη πίστη να ακολουθηθεί από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η ομάδα έχει δυνατότητες, το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Έχει πίστη, έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα και ελπίζουμε όλα αυτά που έχουμε δουλέψει και αυτά που μπορούν να δώσουν οι παίκτες, να βγουν στο γήπεδο. Και ειδικά στα νοκ άουτ ματς, που είναι σημαντικό να βρεθεί η ομάδα στην καλύτερη της μέρα. Είναι ευλογία να μπορείς όχι μόνο να δουλέψεις, αλλά και να ζεις με αυτά τα παιδιά κάθε μέρα. Κάνει τη δουλειά σου πιο εύκολη. Έχουν και το ταλέντο να βρίσκουν λύσεις όταν χρειαστείς και γενικά μαθαίνεις από αυτούς. Δεν έχουμε γούρια. Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία, να πιστεύει ο ένας τον άλλον και στον εαυτό του και όλα θα πάνε καλά».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του Γιάννη Μπουρούση είπε: «Ο Μπουρούσης είχε ένα ελαφρύ διάστρεμμα και είναι πλέον καλά. Τον προστατεύσαμε χθες στην προπόνηση και από σήμερα θα είναι και πάλι μαζί μας».

ethniki_anaxorisi_zagrebΑπό την πλευρά του ο αρχηγός της εθνικής Νίκος Ζήσης ανέφερε: ««Είμαστε έτοιμοι και όλοι περιμένουμε να έρθει το πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα θα βελτιωνόμαστε κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά έχει σημασία να είμαστε σε καλή κατάσταση για τον πρώτο αγώνα. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Θέλουμε να προετοιμαστούμε και θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στα τελευταία παιχνίδια είδαμε μεγάλη βελτίωση στην άμυνα και στη διάθεση που έδειξαν όλα τα παιδιά σε αυτόν τον τομέα. Και στην επίθεση μπορούμε να βελτιώσουμε πράγματα, αλλά πάνω από όλα είναι άμυνα. Στα νοκ- άουτ παιχνίδια κρίνονται όλα».

Τέλος ο Κώστας Κουφός συμπλήρωσε: «Έχουμε καλή ομάδα και είμαστε έτοιμοι. Έχουμε δυο μέρες ακόμα για προετοιμασία και ελπίζω να πάμε καλά. Κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζουμε σκληρά και με δύναμη. Θέλουμε όλοι παίκτες να κερδίζουμε και υπάρχουν οι ικανότητες. Πιστεύω ότι διαθέτουμε όλα τα κομμάτια για να συμπληρώσουμε το παζλ. Πρώτα να περάσουμε από τον όμιλο και να είμαστε απόλυτα εντάξει για τα νοκ-άουτ παιχνίδια. Αυτή η ομάδα έχει όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει κάτι καλό».

ethniki_anaxorisi_zagreb 3Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πριν μπει στο αεροπλάνο για μία ακόμη φορά έτυχε θερμής υποδοχής και μάλιστα η αεροπορική εταιρία Aegean, που αποτελεί και έναν από τους υποστηριχτές της εθνικής, ετοίμασε μια μικρή εκδήλωση στο χώρο του «Ελ.Βενιζέλος». Τους διεθνείς υποδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της AegeanΕυτύχης Βασιλάκης, ενώ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Οι Νίκος Ζήσης και Φώτης Κατσικάρης δώρισαν στον κ. Βασιλάκη μια μπάλα και μια φανέλα με τις υπογραφές των όλων διεθνών παικτών. Ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης τόνισε: «Ελπίζουμε στις εκλογές που είναι στις 20 Σεπτεμβρίου να ψηφίσουμε όλοι Ελλάδα. Να είστε στο παρκέ και να έχετε αγώνα. Η εθνική μπάσκετ ανδρών είναι μια ομάδα συνυφασμένη με τις επιτυχίες». Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου. «Στις 20 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουμε Ελλάδα. Ευχαριστούμε την Aegean που είναι σχεδόν δέκα χρόνια κοντά μας».

Η Aegean επεφύλαξε και μια έκπληξη για τους παίκτες της εθνικής ομάδας. Προέβαλε ένα βίντεο όπου φίλαθλοι έδιναν τις ευχές τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει του Ευρωμπάσκετ. Παράλληλα δόθηκαν στους διεθνείς μπάλες με ευχές φιλάθλων…