Πέττας: «Αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα καταφέρουμε»

pettas-nikosΠρωτάρα, αλλά με υψηλές προσδοκίες είναι η ομάδα του Ψυχικού. Αν και νεοφώτιστη στην Α2 κατηγορία έχει διαγράψει μια άκρως εντυπωσιακή πορεία και μάλιστα μετά το στραβοπάτημα της ΑΕΚ στον Κόροϊβο «συγκατοικούν» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο έμπειρος φόργουορντ και ηγέτης της, Νίκος Πέττας, μίλησε στο site της ΕΟΚ για τους στόχους της ομάδα του, αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

– Μετράτε 8 νίκες και μόλις μία ήττα. Το πρόσημο ως τώρα είναι θετικό…
“Είναι η πρώτη μας χρονιά στην Α2 και η μέχρι τώρα πορεία μας είναι εξαιρετική. Τα πράγματα πάνε αρκετά καλά. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, έχουμε βρει χημεία και μέσα από τα θετικά αποτελέσματα έχουμε βρει και καλή ψυχολογία”.

– Ο στόχος είναι ίδιος με αυτόν που θέσατε στην αρχή της χρονιάς ή έχει διαφοροποιηθεί μετά την εντυπωσιακή πορεία;
“Δεν θα πω ψέματα… Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Θεωρώ πως είμαστε μέσα στο γκρουπ των τεσσάρων πέντε ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο μέχρι τέλους. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να είμαστε η μία από τις δύο που θα πάρει το εισιτήριο για την Α1”.

– Σας απασχολούν μόνο τα δικά σας αποτελέσματα ή ρίχνετε και κλεφτές ματιές στα αποτελέσματα των συνδιεκδικητών σας για την άνοδο;
“Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νωρίς για οποιουδήποτε είδους υπολογισμούς. Κοιτάμε και την πορεία μας και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση. Είναι πολύ δυνατό το πρωτάθλημα και υπάρχουν αρκετές δυνατές έδρες, όπου σίγουρα κάποιοι θα “σκοντάψουν”. Εμείς κοιτάμε να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε για να βρεθούμε σε πλεονεκτική θέση”.

– Βρίσκεσαι στην 2η θέση του πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ της κατηγορίας…
“Από την περσινή χρονιά και ο προπονητής μου και οι συμπαίκτες μου μου έχουν δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη και μου επιτρέπουν να παίρνω καλές επιθέσεις. Νιώθω καλά και ελπίζω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου με όποιο τρόπο χρειάζεται”.

– Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, έχει ονειρευτεί την άνοδο της ομάδας και την επιστροφή σου στα μεγάλα σαλόνια;
“Είμαι σε μια ηλικία που δεν “καίγομαι” να παίξω στην Α1. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι σε όποια ομάδα βρίσκομαι και σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται να απολαμβάνω το μπάσκετ”.