Πήρε θέση ο ΣΕΠΚ για την ένσταση του ΓΣΛ

tsapasΘέση για την ένσταση που υπέβαλε ο ΓΣ Λάρισας κατά του Φάρου για το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Τσάπα ήταν όρθιος στον πάγκο και έδινε οδηγίες στους παίκτες, πήρε ο ΣΕΠΚ τονίζοντας πως η επίθεση που υπέστη ο Στέφανος Πέρκος είναι άδικη.

Η ανακοίνωση:

«Ο Σύνδεσμός μας με αφορμή την ένσταση που υπέβαλε η ομάδα Γ.Σ. Λάρισας κατά της ομάδας του Φάρου για το γεγονός ότι στο φύλλο αγώνος δηλώθηκε ως βοηθός προπονητής πρόσωπο, το οποίο δεν έχει τις κατά νόμο προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος προπονητή, θα πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Στο φύλλο αγώνος σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις αναγράφεται ως προπονητής (είτε αφορά στον πρώτο προπονητή είτε στον βοηθό) πρόσωπο, το οποίο έχει δελτίο ταυτότητας προπονητή πράγμα που σημαίνει ότι έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή και όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για να ασκεί καθήκοντα προπονητή (πρώτου προπονητή – βοηθού προπονητή).
Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται εκ του Νόμου να αναγράφεται ως προπονητής πρόσωπο, το οποίο δεν έχει αυτές τις προϋποθέσεις και τα προσόντα.

Θεωρούμε, λοιπόν, άδικη την επίθεση που υπέστη ο προπονητής Στέφανος Πέρκος από μερίδα των αθλητικών ΜΜΕ, επειδή η ομάδα της οποίας τους αθλητές καθοδηγεί υπέβαλε ένσταση (και μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα) με σκοπό την τήρηση των κειμένων διατάξεων και της νομιμότητας προκειμένου να μην εμφανίζονται περιπτώσεις καθοδήγησης αθλητικών ομάδων και μάλιστα επιπέδου Α2 από πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν τα απαιτούμενα απ΄ το Νόμο προσόντα και καμία πιστοποιημένη γνώση της δυνατότητας καθοδήγησης αθλητών».