katsikaris_mpourousis_gre-arg_mundoΤα φώτα έσβησαν με την εθνική ωστόσο να παραμένει σε… εμπόλεμη κατάσταση, αφού μπροστά της έχει έναν ακόμη πόλεμο! Έτσι χαρακτήρισε ο Φώτης Κατσικάρης την επόμενη μέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δίχως να κρύψει τον θαυμασμό του για το πάθος που έδειξαν άπαντες – αναγκάζοντάς τον μάλιστα να κοιτάξει και τη στατιστική, που δεν πολυσυμπαθεί! – ενώ εξήρε και την καρδιά του Γιάννη Μπουρούση.

Φώτης Κατσικάρης: «Ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα. Θέλαμε τη νίκη για να τερματίσουμε πρώτοι και κάναμε καλή δουλειά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί και σε κάθε παιχνίδι μεγαλώνουμε σαν ομάδα. Κάνουμε τα πράγματα που πρέπει και παρότι δεν είμαι λάτρης των στατιστικών, κυριαρχήσαμε και στα πέντε παιχνίδια μας. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ σκληρή ομάδα και δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είναι σπουδαίοι και αξίζουν την πρώτη θέση. Τώρα έχουμε δύο μέρες για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για ένα μεγάλο ματς με τη Σερβία. Τώρα σβήνουν τα φώτα, ξεχνάμε ό,τι κάναμε και ετοιμαζόμαστε για έναν πόλεμο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας, που ήρθαν στο γήπεδο, αλλά και εκείνους που μας υποστηρίζουν από την Ελλάδα».

Για την απόδοση του Γιάννη Μπουρούση, είπε: «Έπαιξε με την καρδιά του. Ακόμη και όταν ήταν εξουθενωμένος, ήταν καθοριστικός. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τον Σκόλα στην άμυνα και ταυτόχρονα να παίζεις τόσο σημαντικό ρόλο στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης νικητής, με μεγάλη καρδιά».

Για την προετοιμασία του αγώνα με τη Σερβία, ανέφερε: «Ένα από τα ατού της ομάδας είναι ότι ελέγχουμε από την πρώτη μέρα τα συναισθήματά μας. Έχουμε τη νοοτροπία και το χαρακτήρα να μη μένουμε στις νίκες μας. Θα προετοιμαστούμε σοβαρά για τον αγώνα με τη Σερβία. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα δούμε τα λάθη μας, τι πρέπει να βελτιώσουμε και να εστιάσουμε στα δυνατά μας σημεία σαν ομάδα».

Νικ Καλάθης: «Από την αρχή μπήκαμε όπως έπρεπε. Είχαμε διαβάσει καλά τον αντίπαλο, είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, περιορίσαμε τα ατού τους και χτυπήσαμε τις αδυναμίες τους. Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, με παίκτες που έχουν πετύχει μεγάλα πράγματα. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, σε κάθε παιχνίδι βελτιωνόμαστε και τώρα πάμε σε ένα νέο στάδιο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και κάθε κατοχή θα μετρά. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας».