Μετά την αναμενόμενη εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στο Ίκαρο Ικαρίας και το Ηράκλειο με το σκορ να καταλογίζεται υπέρ των φιλοξενούμενων, η έκβαση της 19ης αγωνιστικής συνεχίζεται με σπουδαίες αναμετρήσεις.

Ο Αργοναύτης Τριγλίας υποδέχεται τον Παπάδο Γέρα (12:00) και μαζί και τον Βασίλη Μάντη, ο οποίος επιστρέφει ξανά στο σπίτι του. Οι δυο τους δείχνουν σημάδια βελτίωσης και υψηλής αυτοπεποίθησης από τα περασμένα ματς. Ο νικητής της αναμέτρησης θα συνεχίζει να ελπίζει για την παραμονή, ενώ ο ηττημένος θα καταδικαστεί. Μετά από αρκετό καιρό η Μυτιληνιοί μάλιστα διαθέτουν τους άπαντες διαθέσιμους, ενώ χρόνο συμμετοχής θα πάρει ξανά ο Τσολάκης που μέρα με τη μέρα εμφανίζει σημάδια βελτίωσης από τον τραυματισμό του.

Την 10η νίκη αναζητά και η Χαλκίδα η όποια φανερά ανανεωμένη αγωνίζεται κόντρα σε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας. Οι Ευβοιώτες έπειτα από την περασμένη εμφάνιση και τον τρόπο που τελικά οδηγήθηκαν στην ήττα θέλουν όσο τίποτα άλλο το “διπλό”, ώστε να επιστρέψουν στους θριάμβους.

Αξιοπρόσεκτη αναμέτρηση είναι και αυτή ανάμεσα στο Ίλιον και το Ψυχικό, με τους δυο να μαζεύουν τα κομμάτια της άτυχης για αυτούς 18ης αγωνιστικής, ελπίζοντας στο ίδιο στόχο, με τους γηπεδούχους φυσικά να έχουν μια ελπίδα παραπάνω για το ροζ φύλλο αγώνα.

Εκστρατεία οργανώνεται από τον Σπόρτιγκ, ώστε όλοι να βρεθούν και να στηρίξουν τους «μπλαουγκράνα» στην κρίσιμη αναμέτρησης επί της Έξω Παναγίτσας στη Χαλκίδα. Ο ιστορικός σύλλογος θέλει οπωσδήποτε αυτή τη νίκη, ώστε να ονειρεύεται την παραμονή ενώ οι γηπεδούχοι δεν παρουσιάζονται διατεθειμένοι να χάσουν αυτό το παιχνίδι.

Αναμενόμενο προβλέπεται το ματς του Φιλαθλητικού και του Εργοτέλη με τον σκορ να καταλογίζεται υπέρ των γηπεδούχων όμως… “μηδεν προ του τέλους μακάριζε”.

Τέλος στη Λειβαδιά θα μεταβεί το Φάληρο με στόχο μια καλή εμφάνιση μιας και οι ελπίδες της ομάδας του Κώστα Γκανά έχουν εκλείψει.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

(16/03)
Ίκαρος Ικαρίας- Ηράκλειο 68-53

(20/03)
Λιβαδειά – Π. Φάληρο (Λιβαδειάς, 18:00)
Αργοναύτης Τριγλίας – Παπάδος Γέρας (Ραφήνας, 12:00)
Έξω Παναγίτσα – Σπόρτιγκ (Χαλκιά-Αναστ., 17:00)
Ένωση Ιλίου – Ψυχικό (Β’ Ιλίου, 17:00)
Φιλαθλητικός – Εργοτέλης (Ζωγράφου, 17:00)
Ιωνικός ΝΦ – Χαλκίδα (Ζ. Αλεξάνδρου, 17:00)