Με μία νίκη και δύο ήττες ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ η Εθνική Παίδων, η οποία τερμάτισε εν τέλει στην 3η θέση του 3ου ομίλου και θα αντιμετωπίσει στους “16” την Εσθονία, μία ομάδα που αντιμετώπισε και στο στάδιο της προετοιμασίας -και συνέτριψε μάλιστα με 33 πόντους διαφορά! 

«Ήμασταν για ένα ακόμη παιχνίδι άστοχοι. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε να περιορίσουμε τη δράση τους κοντά στο καλάθι, γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλα μεγέθη σε όλες τις θέσεις. Η αστοχία μας στοίχισε, αφού απέναντι τόσο ψηλότερους αντιπάλους αν δεν βάλεις και τα μακρινά σουτ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα», τόνισε για την ήττα από την Κροατία ο Κώστας Παπαδόπουλος, που είπε εν συνεχεία για το ματς με τους Εσθονούς: «Όλη η προσοχή μας πλέον στρέφεται εκεί.

Αυτό είναι το παιχνίδι που έχει σημασία τώρα. Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στα παιδιά, να τα εμψυχώσουμε και να αντιμετωπίσουμε πια την Εσθονία την Τρίτη. Είναι μια ομάδα στην οποία σουτάρουν όλοι από παντού και στην καλή τους μέρα μπορεί να σε σκοτώσουν με αυτόν τον τρόπο. Θα χρειαστούν καλές άμυνες, όπως δυνατή άμυνα παίζουν κι αυτοί και να είμαστε καλύτεροι στο σουτ. Σε ότι αφορά τα ύψη, έχουν, υπάρχουν, αλλά δεν είναι για παράδειγμα όπως η Κροατία ή η Τουρκία».

Καραμανλής: «Ήμασταν άτυχοι με τα σουτ»

Ο Βασίλης Καραμανλής δήλωσε από τη μεριά του: «Παίξαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε απέναντι στην Κροατία, προσπαθήσαμε πάρα πολύ στην άμυνα και όσο γινόταν να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του κόουτς. Ήμασταν και άτυχοι με τα σουτ. Δεν μας πήγε το παιχνίδι όμως το θέλαμε. Προσπαθήσαμε όμως ξανά και ξανά, βγάλαμε ενέργεια, αλλά εκεί που πλησιάσαμε έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και το παιχνίδι τελείωσε».

Όσον αφορά στην Εσθονία, ο διεθνής αθλητής είπε: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε προπόνηση αύριο, θα μιλήσουμε με τον κόουτς, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Και να έχουμε στο μυαλό μας πως αυτός ο αγώνας δεν έχει σχέση με το φιλικό που δώσαμε. Και την Τουρκία την είχαμε νικήσει δύο φορές στην προετοιμασία, αλλά εδώ μας νίκησε. Όλα βρίσκονται στο 0-0 πια και όλα μπορεί να γίνουν».