Παπαθεοδώρου: «Υπάρχει πολύς δρόμος»

papatheodwrouΗ πολύ καλή άμυνα ήταν το κλειδί της άνετης νίκης επί της Κροατίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Εφήβων, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ηλία Παπαθεοδώρου

«Παίξαμε εξαιρετική άμυνα για σαράντα λεπτά και νικήσαμε πολύ πιο εύκολα από ό,τι περιμέναμε ένα ματς το οποίο είχαμε προετοιμαστεί πως θα ήταν ντέρμπι. Όμως δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Αυτή η ομάδα στην καλή της μέρα μπορεί να κερδίσει εύκολα, αλλά στην κακή της και να χάσει εύκολα. Παίξαμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, έχουμε εννιά να δώσουμε συνολικά, οπότε υπάρχει πολύς δρόμος. Τώρα ξεκούραση, συγκέντρωση και κοιτάμε το ματς με τη Λιθουανία».

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη, είπε: «Είναι ένα παιδί με τρομερά φυσικά προσόντα που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στο μπάσκετ. Όμως πρέπει όλοι να τον αφήσουμε να ηρεμήσει και να μην του λέμε καθημερινά τι μπορεί να κάνει, γιατί είναι ένα παιδί 18 ετών. Είναι φιλότιμος και εργατικός και οι προπονητές του ξέρουν καλύτερα από τον καθέναν τι πρέπει να κάνει για να αξιοποιήσει το ταλέντο του».

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σχολίασε: «Είναι ειδική περίπτωση, η ποιότητά του είναι δεδομένη. Λόγω τραυματισμού έχασε πολλές προπονήσεις και θέλει χρόνο. Γενικά όλα τα παιδιά που ήταν στο Παγκόσμιο της Κρήτης, ο Χαραλαμπόπουλος, ο Μουράτος, ο Λούντζης, ο Σκουλίδας και ο Παπαγιάννης, δεν είναι εύκολο μέσα σε δυόμισι μήνες να παίζουν δύο μεγάλα τουρνουά».