papanikolaouΟ Ομοσπονδιακός τεχνικός της U17, Δημήτρης Παπανικολάου, έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του στην αναμέτρηση με τις ΗΠΑ κι ας μην έφτασαν στη νίκη.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Παίξαμε με μια ομάδα με απίστευτα προσόντα, η οποία όπως είπα και πριν την πρεμιέρα κέρδισε το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα πετυχαίνοντας σε κάθε ματς περισσότερους από εκατό πόντους. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η κούραση των παιδιών που προέρχονται από το Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας. Φάνηκε αυτό σε πολλές φάσεις.

Ειδικά ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος είχε πάρα πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό, είναι αρκετά κουρασμένος και θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε ανάσες. Επίσης, τα συγκεκριμένα παιδιά τώρα μάθουν τα συστήματα. Παρόλα αυτά είχαμε μια πολύ καλή εικόνα και συνεχίζουμε. Επόμενος αντίπαλός μας είναι οι Φιλιππίνες οι οποίες μας εντυπωσίασαν με την μαχητικότητά τους στον αγώνα της πρεμιέρας με την Αγκόλα, η οποία δυσκολεύτηκε πολύ να τις κερδίσει. Είναι πολύ μαχητικές παρότι δεν έχουν μεγάλα ύψη, σουτάρουν στα… τρελές, παίζουν με ψυχή και είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος. Θα πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».