Παπασάβογλου: «Να κάνουμε αυτό που ξέρουμε»

Πολλοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην ήττα από την Τουρκία στη δεύτερη αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων. Πλέον, αυτό που έχει σημασία είναι η Εθνική να ανασκουμπωθεί, να ξεπεράσει τον τραυματισμό του Αναστάση Κωστόπουλου και να κερδίσει το σημερινό παιχνίδι με την Κροατία (12/8, 19:15), προκειμένου να τερματίσει στην 2η θέση του 3ου ομίλου και να έχει βατό αντίπαλο (την Ιταλία ή την Γεωργία) στη φάση των “16”. Σε περίπτωση ήττας η Ελλάδα θα τερματίσει 3η και θα πέσει πάνω στην Εσθονία (κατά πάσα πιθανότητα) ή την πανίσχυρη Γαλλία.

«Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε σε όλη την προετοιμασία και αν το καταφέρουμε θα πάνε όλα καλά. Αν παίξουμε όπως πρέπει, οι πιθανότητές μας για τη νίκη είναι εκεί για να τις διεκδικήσουμε», τονίζει ο Αντώνης Παπασάβογλου, που είπε για τον τραυματισμό του Κωστόπουλου: «Δυστυχώς κι αυτά είναι κομμάτι του αθλητισμού. Για εμάς ήταν απώλεια. Τον θέλαμε στο γήπεδο και δίπλα μας τα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Σίγουρα μας επηρέασε κάπως, αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Και το θέμα είναι πως είναι καλά κι ελπίζω να επιστρέψει για να μας βοηθήσει».

Όσον αφορά στο παιχνίδι με την Τουρκία, ο Παπασάβογλου δήλωσε: «Είπαμε στο δεύτερο ημίχρονο να μπούμε συγκεντρωμένα, αν παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος και αντίθετα, παρουσιαστήκαμε μάλλον παθητικοί στην άμυνα και στην επίθεση δεν είχαμε την ίδια κυκλοφορία που είχαμε και την ίδια ευστοχία. Το βασικότερο είναι πως δεν είχαμε την ίδια κυκλοφορία της μπάλας».

Αρνείται δε πως το θέμα είναι μόνο τα ύψη των αντιπάλων: «Δεν είναι θέμα οι ψηλοί, γιατί απλά το ξέραμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι κάτι που ας πούμε δεν μας αγχώνει, ούτε μας προβληματίζει. Ξέρουμε πως με δυνατή άμυνα και διπλή ενέργεια στο κομμάτι αυτό ειδικά μπορούμε να τους απωθήσουμε και να τους βγάλουμε όσο γίνεται εκτός παιχνιδιού. Είναι δύσκολο, εντάξει, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε, αν προσπαθούμε σωστά. Δεν νομίζω πως χάθηκε από αυτό το παιχνίδι. Βρεθήκαμε κοντά, αλλά μόνοι μας τα χαλάσαμε όλα».